Sport
PREDSTAVLJENA POJAČANJA

Kamenar i Radeljić prve
ljetne akvizicije
Objavljeno 10. lipnja, 2018.

Prvo okupljanje, prije početka priprema za novu sezonu u NK Osijeku, iskoristili su za predstavljanje dva nova igrača. Riječ je o Karlu Kamenaru (24) koji je poznat široj domaćnoj javnosti jer je prošle sezone vrlo uspješno nosio dres Rudeša u HT Prvoj HNL te nešto anonimnijeg Stjepana Radeljića (20) koji je u Gradski vrt stigao iz druge momčadi Stuttgarta.

Kamenara ne treba posebno predstavljati jer su ga navijači Osijeka mogli upoznati na djelu. Zabio je prvi prvoligaški pogodak za Rudeš i to baš na otvaranju sezone u Gradskom vrtu kada su Zagrepčani uzeli bod. Cijelu sezonu bio je pokretačka snaga Rudeša i kao takav sigurno će dobro ojačati konkurenciju u Osijekovoj svlačionici.

- Imao sam nekih ponuda, ali kada sam čuo za Osijekov interes za mene nisam ni trenutka dvojio. Osijek je ambiciozan, znam kako me čeka žestoka konkurencija, ali da ne vjerujem u sebe i svoje kvalitete ne bih ni bio ovdje. Svjestan sam kolika je razlika između igranja za Rudeš i Osijek. Ovdje nemaš pravo na dvije loše utakmice, moraš se stalno dokazivati. Dolazak u Osijek je za mene veliki izazov. Iza mene je odlična sezona, ali moram biti još bolji ako se želim nametnuti. Igramo i na europskoj sceni, a ja vjerujem kako ćemo biti jednako dobri kao lani, a sjajno bi bilo kada bismo uspjeli napraviti i iskorak na tom planu, rekao je Karlo Kamenar, novi veznjak u Osijekovoj svlačionici.

Što se Stjepana Radeljića tiče, on je impozantna figura. Čovjek je visok 198 centimetara igra na poziciji stopera, a njegov je adut mladost. Međutim, u osječkom prvoligašu vjeruju kako je on spreman za trenutni “vatromet”, točnije da će odmah biti u stanju nametnuti se treneru Zoranu Zekiću.

- Sretan sam što sam ovdje. Iako će nekome dolazak iz Njemačke u Hrvatsku izgledati kao korak unatrag u mojoj karijeri ja to doživljavam sasvim suprotno. Tamo sam igrao četvrtu ligu, a ovdje ću nadam se skupljati iskustva na prvoligaškim terenima. Dolazak u Osijek sigurno je korak naprijed za mene. Klub ima viziju, sjajne projekte i vjerujem kako ću se normalno razvijati na igračkom planu. Kada je stigla ponuda iz Osijeka odmah sam je prihvatio. HNL je dobra, čvrsta liga, koja mladim igračima nudi mogućnost za usavršavanje. Igra se čvrsto, zahtjevno, ali spreman sam za te izazove, rekao je Stjepan Radeljić, a na pitanje što mu je najjači adut u igri stigao je očekivan odgovor:

- Skok igra jer s obzirom na visinu imam i solidan skok, pa me to čini opasnim i u ofenzivnim prekidima. D.Keler

Možda ste propustili...

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

Najčitanije iz rubrike