Sport
KVALIFIKACIJE ZA SP RUKOMETAŠA

Hrvatski rukometaši s „plus 13“ zahvalili sjajnoj osječkoj publici
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

„Pakleni“ zaslužuju paklenu atmosferu. Takva je i bila u dvorani Gradski vrt ne samo zbog vrućine i sparine. Sjajnoj osječkoj publici hrvatski su se rukometni reprezentativci odužili sjajnom pobjedom. Vrlo respektabilnu Crnu Goru, koja je posljednjih godina gotovo redovni sudionik završnica velikih natjecanja svladali su sa čak 32:19. „Plus 13“ za miran uzvrat u četvrtak u Podgorici.


Nije djelovalo da će tako uvjerljivo  završiti nakon prvih 20 minuta.. Krenula je Hrvatska u obrani 6-0 s Mamićem i Našičaninom Alenom Blaževićem u sredini. U napadu, sve je kretalo od Cindrića, vanjsku liniju još su činili Mamić i Stepančić, a na crti Marić uz naravno standardna krila Horvat i Štrlek. Hrvatska se dosta dugo mučila. Razlog tome je u slaboj protočnosti u napadu, uglavnom se crnogorska 5-1 obrana rješavala akcija na individualnu kvalitetu. U obrani nedostajalo je i agresivnosti pa su gosti 20 minuta držali Červarovu momčad u šah poziciji. Hrvatska u tom periodu nije imala veću prednost od jedan pogodak, a zanimljivo Crnogorci su u tom periodu imali samo jedno vodstvo. Kod 6:5 kada je iz kontre pogodio Radović). I onda u posljednjih deset minuta je krenulo. Marin  Šego, koji je na vratima u 10. minuti zamijenio Ivana Stevanovića, od bloka je tada upisao prvu obranu. Bacio je kontru Štrleku koji je postigao pogodak za vodstvo 10:8, prvo veće od jednog pogotka razlike. I tada je krenulo. U obrani konačno smo dobili agresivnost, promijenio je Červar zonu u 5-1 (Marić pa Pavlović na prednjem), pomogla je obrana Šegi koji je nanizao tada par obrana i izazvao ovacije svoga prezimena u dvorani. Hrvatska je od 11:9 u 23. U pet minuta došla do 15:9. Završnica je bila također na vrhunskoj razini, u obrani je stigla agresivnost i ulaskom Krešimira Kozine pa se na odmor otišlo s velikih „plus sedam“ za Hrvatsku.


Nastavila je Hrvatska „ginuti“ u nastavku susreta. Već u 39. minuti nakon pogotka Karačića Hrvatska je stekla deset pogodaka prednosti. Rasla je prdnost, a rasla je i atmosfera na tribinama. Razgalila su se srca kada je Stevanovič obranio sedmerac, pa smo čuli i oni „Stivi, Stivi“. U 49. minuti Josip Božić-Pavletić, koji je na desnom krilu zamijenio Zlatka Horvata prvi put je donio Hrvatskoj prednost s kojom je i završen susret. Tada je bilo 28:15. U posljednjih deset minuta ušao je Vukovarac Damir Bičanić, jedini hrvatski reprezentativac u ovom kadru koji je i klupski rukomet igrao u Osijeku. U 56.  Minuti Pavlović je donio Hrvatskoj vodstvo 32:18. Crnogorci su do kraja postigli jedan pogodak, imali su i zadnji napad. Međutim, publika je već bila na nogama, navijalo se i skandiralo našim rukometašima koji su obranili  zadnji napad. Nije se nikome odmah išlo kućama, svi su željelji i nakon susreta uživati u sjajnoj atmosferi. I slaviti veliku pobjedu naših rukometaša. K.Lacković

HRVATSKA – CRNA GORA 32:19 (17:10)


OSIJEK – Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 3.500. Suci: Peter Brunovsky i Vladimir Canda (Slovačka).
HRVATSKA: Stevanović (0+1), Šego (10+0), Mihić, Marić 1, Stepančić 2, Horvat 6(3), Karačić 4, Božić-Pavletić 1, Blažević, Štrlek 6,Mamić, Cindrić 5, Kozina 3, Vranković 2, Šego, Bičanić i Pavlović 2.
CRNA GORA:  Mijušković (7+0), Mihaljević, Perišić 1, Popović 1, Čavor 2, Lazović 2, Pejović, Radović 1, M. Vujović 1, Radojević, S. Vujović 1, Ševaljević 2, Božović 3, Lasica, Anđelić 1 i Grbović 4.
SEDMERCI: Hrvatska 3(3), Crna Gora 1(0); ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta (Horvat 2, Kozina 2, Blažević 2, Vranković 2), Crna Gora 6 minuta (Grbović 2,  Božović 2+2);

Tomislav Grahovac predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac uručio je ček gradonačelniku Osijeka Ivanu Vrkiću. Naime, kompletan prihod od ulaznica za utakmicu Hrvatska – Crna Gora išao je za pomoć osječkom rukometu. Dobro će doći.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike