Sport
KONJIČKO NATJECANJE U BARANJI

U Kopačevu četiri utakmice, najduža je na 100 kilometara
Objavljeno 9. lipnja, 2018.

Konjički klub Hercules domaćin je 3. kola Croatia Cupa i Prvenstva Hrvatske za mlada grla u daljinskom jahanju. Natjecanje je počelo u petak, no ono pravo slijedi danas (subota), kada će se u Kopačevu održati četiri utakmice. Očekuje se oko 30 jahaćih parova iz hrvatskih klubova, ali i Mađarske.

Baranjskom KK Hercules kao članu Hrvatskog konjičkog saveza pripala je čast da samostalno organizira jedno tako veliko natjecanje, kao što je redovito kolo Croatia Cupa i Prvenstva Hrvatske, a domaćin se nada kako će ispit položiti s najvišom ocjenom. Iskustva imaju, jer su već bili organizatori takvih nadmetanja, ali zajedno s KK-om Osijek.

Nakon što je u petak održana prezentacija programa Male škole jahanja te šetnja na ponijima i druženje, danas u 7 sati je start utakmice na 100 kilometara. U 9 sati kreću seniori i juniori na 80 km, a u 10 sati oni na 60 km. U 11 sati je start utakmice na 40 km. U 18 sati je planirana svečana dodjela pehara, rozeta i nagrada koje će najboljima uručiti župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

Inače, daljinsko jahanje disciplina je u kojoj se ocjenjuje natjecateljeva sposobnost da sigurno upravlja izdržljivošću i tjelesnom spremnošću grla. Cilj je daljinskog jahanja, naravno, proći dugačku stazu u prirodi u što kraćem vremenu, a da pri tome ne iscrpljuju konja preko norme. I. Li.

Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

UMRO KRALJ NAMJEŠTANJA I PRIJEVARA

Namjestio da utakmica završi 134:0

Najčitanije iz rubrike