Sport
CIBALIA

Nitko ne želi biti na brodu koji tone
Objavljeno 28. svibnja, 2018.

Još tjedan dana Cibalia će živjeti u neizvjesnosti i iščekivanju, a dan D je ponedjeljak, 4. lipnja, kada će Izvršni odbor HNS-a donijeti konačnu odluku u vezi s licenciranjem. Ako HNS uvaži žalbu Vinkovčana, Cibalia ipak neće u Treću HNL “istok”, nego će dobiti licencu za igranje u Drugoj ligi. Predsjednik vinkovačkog nogometnog kluba Josip Kuterovac iznio je podatak kako je Cibalia podmirila sve svoje financijske obveze i da će podnijeti IO zahtjev za preispitivanje odluke komisije za licenciranje. S obzirom na to da je Izvršni odbor HNS-a taj koji donosi konačnu odluku, u Cibaliji postoji nada kako će sljedeće sezone ipak igrati među drugoligašima. No, u kojem god rangu nebeskoplavi igrali, problemi su u klubu ogromni. Igrači koji su u posljednje dvije sezone dolazili u klub, bar većina njih, imali su u ugovoru klauzulu da su slobodni ako Cibalia ispadne iz prvoligaškog društva. Uz to, sedmorici nogometaša 15. lipnja istječu ugovori. I to nije sve, osipanju kadra pridonijet će Soldo i Vojković, koji su bili na posudbi i napuštaju grad na Bosutu. Računica je jasna, u svlačionici Cibalije vjerojatno će ostati mali broj igrača, pa čak i ako sljedeći ponedjeljak Cibalia od Izvršnog odbora HNS-a dobije zeleno svjetlo za ostanak u Drugoj ligi.

Jedni će otići zbog isteka ugovora, drugi zbog “aneksa”, a treći jer bi ih klub mogao prodati i nešto zaraditi. Jedan od onih za koje postoji interes nekoliko inozemnih, ali i domaćih klubova je vratar Ivan Brkić. Navodno bi ga u svojim redovima rado vidio jedan grčki klub, ali i nekoliko hrvatskih momčadi iz gornjeg dijela ljestvice. I baš taj interes za Brkića i još neke igrače jedina je lijepa vijest u toj agoniji koju vinkovački klub proživljava.

Trenutačno je zatišje u Cibaliji i bit će vjerojatno do 4. lipnja, a onda slijedi cjelokupni preustroj kluba od temelja do krova. A. Grgić

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike