Sport
VINKOVCI POLOŽILI ISPIT

Za potrgane će sjedalice Cibalia tražiti odštetu od Dinama i Hajduka
Objavljeno 24. svibnja, 2018.

Za Vinkovce je završio povijesni susret na njihovu stadionu, a mnogi su nakon toga sigurno odahnuli. Uoči finala Kupa Hrvatske, stadion je Cibalije ušminkan i uređen, pa je zaista izgledao reprezentativno. Nažalost, dan poslije više nije bio takav. Početkom drugog poluvremena dio navijača Hajduka, pripadnici Torcide, počeo je trgati sjedalice i bacati ih na atletsku stazu, gdje su bili zaštitari i policija. Nakon toga krenule su i baklje, koje su također bacane na stazu, a prilikom toga ozlijeđen je i jedan policajac. Ni s druge strane nije prošlo bez incidenta, slično su se počeli ponašati i navijači Dinama na sjevernoj tribini, koji su također trgali sjedalice i bacali ih na atletsku stazu. S obzirom na to, Cibalia će provesti određene akcije.

- Upravo sam na putu prema stadionu, gdje policija obavlja očevid i pravi zapisnik, pa ćemo na osnovu njega napisati i poslati odštetni zahtjev u oba kluba. U renoviranje i uljepšavanje stadiona utrošena su znatna financijska sredstva, a samo nakon jedne odigrane utakmice stadion više nije u oku ugodnom izgledu. Dobivenim ćemo sredstvima opet urediti potrgane sjedalice i devastirane dijelove stadiona - objasnio nam je predsjednik Cibalije Josip Kuterovac.

U organizacijskom je smislu utakmica protekla odlično. Osim navedenih događaja, prije je utakmice sve prošlo bez incidenata. Policija je na vrijeme odvajala navijačke skupine Hajduka i Dinama, stoga između njih nije ni moglo doći do sukoba. Naravno, dio koji je učinjen tijekom susreta bacio je mrlju, ali ne može umanjiti odličnu organizaciju i pripremu za utakmicu svih službi koje su u njoj sudjelovale.

Uz to, Kuterovac je na kraju zadovoljan odrađenim poslom.

- Učinili smo sve što je u našoj moći da se svi sudionici finala ugodno osjećaju u Vinkovcima. Vjerujem da smo uspjeli u tome. Zadovoljan sam kako je sve završilo, a, iskreno, nismo ni očekivali da će sve proteći baš idealno. Hvala svima koji su posjetili stadion Cibalije i uveličali ovu nogometnu feštu, koja se ne događa baš često u Vinkovcima - rekao je Kuterovac. A. Grgić

Možda ste propustili...

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

LOŠA ISKUSTVA BIJELO-PLAVIH U TUROPOLJU

Gorica nema imperativ, ali Osječani neće dobiti popust

Najčitanije iz rubrike