Sport
SLAVEN BELUPO - OSIJEK

Koprivnica neće biti izlet
Objavljeno 18. svibnja, 2018.
Slaven Belupo nije uspio svladati bijelo-plave u posljednjih osam utakmica

Nogometaši Osijeka ovu će sezonu zaključiti gostovanjem u Koprivnici. Trener Zoran Zekić u Podravinu će odvesti četu koja će biti mala, ali teško je za nju reći kako je baš odabrana. Mnogo je kadrovskih problema pa će Zekić momčad sastaviti od onoga što mu je ostalo, a onih koji su na raspolaganju nema dovoljno ni za popuniti cijeli zapisnik.

Po pobjedu

U nekim drugim okolnostima Zekić bi posegnuo u kadar druge momčad, ili u juniorski sastav kako bi popunio rupe, ali s obzirom na to da su te dvije momčadi na vrhuncu sezone i bore se za trofeje, odlučeno je kako nema razloga povlačiti igrače u trenutku kada je prva momčad u situaciji koja se ne može promijeniti, bez obzira na ishod susreta u Koprivnici. No, iako svi jedva čekaju kraj ove duge sezone, Osijek ne ide na izlet.

- Posljednjim igrama mi smo si popravili raspoloženje pa želimo sezonu zaključiti pobjedom. Idemo u Koprivnicu u pozitivnom ozračju, bez naglašenih imperativa, ali pružit ćemo maksimum kako bismo ostvarili povoljan rezultat - kaže Domagoj Pušić, nogometaš Osijeka.

Momčad je praktično prepolovljena, pa će na travnjak stadiona u Koprivnici istrčati postava koja teško da će opet zaigrati zajedno.

- Praktično nas nema ni za popuniti cijeli zapisnik, ali to i nije važno. Kraj je sezone, NK Osijek više se ne zadovoljava s prosjekom i svima nama koji ćemo igrati taj je susret prilika za dokazivanje. Ovog ljeta ponovno će se raditi kadrovske križaljke, pa trebamo dokazati kako imamo kvalitetu biti u rosteru za sljedeću sezonu - izjavio je Pušić.

Najveći problem Zekić ima na bočnim pozicijama, ali još uvijek postoji nada kako će bar Tomislav Šorša biti spreman za nastup, što bi značilo kako će on zauzeti mjesto na lijevome boku. Ako se to, pak, ne dogodi onda bi tamo lako mogao osvanuti Hajradinović koji je praktično ostao jedini raspoloživi za to mjesto. Iako još nije umrla ni nada kako bi se Bočkaj mogao oporaviti od ozljede koju je zaradio na Poljudu. Uglavnom, bijelo-plavi protiv Slaven Belupa istrčat će dobro “izranjavani”.

Neugodan domaćin

Osijek je donedavno u Podravinu putovao s grčem u želucu, jer im taj travnjak baš nije odgovarao. No, u posljednje dvije sezone slika se posve promijenila. Prošle godine Osječani su dobili svih pet utakmica protiv Slaven Belupa, a ni ove još ne znaju za poraz.

- Donedavno su nam stvarno bili kost u grlu, ali sada imamo niz od osam utakmica s pozitivnim rezultatima od kojih su sedam pobjede. Učinit ćemo sve kako bismo tu pozitivnu seriju nastavili i danas - kaže Pušić.

Koprivničani su baš prava domaćinska momčad. Kod njih se kao gost nitko baš nije naigrao.

- Neugodan su domaćin, a to su dokazali protiv Dinama i Rijeke, koje su dobro namučili. To dovoljno govori samo po sebi o tome kakav nas posao tamo čeka - zaključio je Domagoj Pušić.

Trebat će bijelo-plavi biti iznimno koncentrirani, jer Slaven Belupo je najopasniji u traznicijskoj igri, odnosno kada suparnik izgubi loptu oko sredine igrališta. Nema dvojbe kako će Zekić tražiti od svoje momčadi da se nametne u igri, a ako Osijek bude bio raspoložen za igru kao u posljednje vrijeme, onda će prilike za dobar rezultat sigurno biti. Iako rezultatski taj susret nema težinu, važno bi bilo od sezone oprostiti se pobjedom i tako zadržati atmosferu u kojoj će navijači jedva čekati početak nove sezone koji će donijeti još jednu europsku avanturu.

Dalibor KELER

SLAVEN BELUPO-OSIJEK

Početak: 18 sati

Marković Santini Međimorce Pušić Katić Škorić Šarlija Milović Doležal Šorša Vidović Jambor Arap Mudražija Goda Boban Delić Pervan Bouadla Hajradinović Ivanovski Marić

Stadion: Ivo Kušek “Apaš”

Kapacitet: 3134

Sudac: Ante Čuljak (Zagreb).

36. kolo

PETAK

l 18 sati

Slaven Belupo - Osijek

l 20 sati

Istra 1961 - Rudeš

Lokomotiva - Cibalia

SUBOTA

l 17 sati

Rijeka - Hajduk

l 19 sati

Dinamo - Inter Zaprešić

SL.BELUPO – OSIJEK
6024152182:79

Tablica

1.Dinamo 35 21 7 7 65:33 70 2.Rijeka 35 21 4 10 72:31 67 3.Hajduk 35 19 9 7 69:35 66 4.Osijek 35 14 14 7 52:36 56 5.Lokomotiva 35 13 9 13 45:47 48 6.Inter 35 11 10 14 42:61 43 7.S.Belupo 35 10 10 15 33:44 40 8.Rudeš 35 10 9 16 40:61 38 9.Istra 1961 35 6 8 21 27:59 26 10.Cibalia 35 6 8 21 35:73 26

Kadar

ZEKIĆ NE MOŽE POPUNITI NI ZAPISNIK

IVANOVSKI LOVI TITULU NAJBOLJEG STRIJELCA

Slaven Belupo trenutačno drži sedmu poziciju na kojoj je završio prvenstvo i posljednje dvije sezone. Nakon posljednjeg kola Koprivničani mogu poboljšati, ali i pokvariti plasman. Ne značajnije, za jedno mjesto i gore i dolje. Pobijede li Osijek, a Inter u subotu izgubi od Dinama na Maksimiru, zauzeli bi tada šesto mjesto. No, izgube li, a Rudeš pobijedi Istru 1961 u Puli, onda “farmaceutima” prijeti klizanje na osmo mjesto. Trener Tomislav Ivković ne može računati na pocrvenjelog Puclina, izvan stroja je Trebotić, a proteklih dana iz kluba je potjeran Kitanovski. Motiv ima i Mirko Ivanovski, koji trenutačno ima dva pogotka manje od vodećih Soudanija i Hebera pa mu je cilj doći do titule najboljeg strijelca.

Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike