Sport
MIRKO MARIĆ:

Igre kao na Poljudu moramo češće ponavljati
Objavljeno 15. svibnja, 2018.

U posljednjih nekoliko tjedana Mirko Marić je sigurno jedan od najboljih igrača bijelo-plavih. Od susreta protiv Dinama u Maksimiru, taj stasiti napadač igra sve bolje, a na Poljudu je opet bio jedan od onih koji je vukao bijelo-plave prema pozitivnom rezultatu. Zabio je pogodak za izjednačenje, radio je stalni pritisak na obranu Hajduka, a uza sve to stigao je pripremati prilike svojim suigračima.

- Ovo je bila jedna od najboljih utakmica koju smo odigrali otkako sam došao u Osijek. Uzeti bod na Poljudu nije mala stvar, ali imamo za čime žaliti jer smo bili bolja i opasnija momčad te smo zaslužili pobjedu - kaže Marić.

Nema dvojbe kako je igra bila bolja od konačnog rezultata, a posebno veseli što su Osječani u susret ušli bez respekta prema Hajduku. Prije bi uvijek bili bojažljivi. Ovaj put to nije bio slučaj.

- Jedini imperativ nam je bio odigrati što bolju utakmicu. Mislim kako smo u tome uspjeli i pokazali kako možemo igrati puno bolje negoli smo to činili u većem dijelu ove sezone. Međutim, igre poput ove na Poljudu treba ponavljati. Ostala nam je još utakmica protiv Slaven Belupa u Koprivnici i tamo trebamo potvrditi dobru formu i igrati na pobjedu.

Mirku je pogodak na Poljudu bio sedmi u prvoj sezoni igranja za Osijek.

- Meni je važniji momčadski nego osobni učinak. Dok ostvarujemo dobre rezultate, manje je važno tko zabija. Što se mene tiče, bitno je da sam zdrav, te da igram u kontinuitetu.

Susret na Poljudu još je jedan dokaz kako se Osijek ove sezone u derbijima osjećao puno bolje nego u onim običnim utakmicama.

- Lakše nam je igrati utakmice u kojima se nadigravamo i u kojima imamo nešto više prostora za napad. Kada ti se suparnici u HNL-u zatvore, nikome to nije lako probiti, a mi smo stvarno znali imati problema i te su nas utakmice koštale boljeg plasmana. No, pokazali smo u posljednja dva susreta kako možemo igrati kvalitetno bez obzira na koji način igra naš suparnik - zaključio je Mirko Marić. D. Keler

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike