Ekonomija
UZ FINANCIJSKU PODRŠKU PODRAVSKE BANKE

Vrhunski usjevi i prinosi poljoprivrednika iz Slavonije
Objavljeno 14. svibnja, 2018.

Dragan i Snježana Čolaković vlasnici su obiteljskog poljoprivrednog gospodarstvo iz Valpova koje se, zahvaljujući poticajima Podravske banke, može pohvaliti zavidnim rezultatima.
Postojanje obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva obitelji Čolaković seže još od davne 1997. godine zahvaljujući tradiciji koju je djed prenio na oca, otac na Dragana, a Dragan na svoju djecu. Iako su se prvo počeli baviti stočarstvom kada su držali krave i bikove, s obzirom na stanje u stočarstvu i na lokaciju gospodarstva zbog koje nisu mogli ishoditi dozvolu za izgradnju većeg objekta, obitelj Čolaković danas se bavi isključivo ratarstvom zahvaljujući kojemu uspješno živi od svojega rada. Danas ovaj uspješan poljoprivrednik obrađuje 350 hektara poljoprivrednih površina od kojih je na 50-ak posijana uljana repica.

Jaka agrotehnika obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva ostvarena je zahvaljujući potporama za kapitalna ulaganja Podravske banke uz pomoć kojih je obitelj Čolaković uložila u kupnju traktora, podrivača, grubera, tanjurača, sijačica, ali i izgradnje prvo

g podnog skladišta za privremeno skladištenje poljoprivrednih proizvoda u Valpovštini.
Uz investicijski kredit i kredit za obrtna sredstva, preko Podravske banke je obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo realiziralo i kredite iz sredstava HBOR-a te programa Žena poduzetnica. Kako i sama obitelj Čolaković naglašava, unatoč niskim cijenama poljoprivrednih proizvoda, a uz investicijske potpore Podravske banke, nisu odustali od poljoprivrede već nastavljaju uspješnu tradiciju postižući, iz godine u godinu, vrhunske usjeve koje plasiraju na tržište i tako uspješno prodaju sve što proizvedu na 350 hektara zemlje.

 

 „Pravilnom i pravovremenom primjenom agrotehničkih mjera, uz financijsku potporu Podravske banke koja se pokazala izuzetno fleksibilnim i pouzdanim partnerom u financiranju naših kapitalnih ulaganja, ostvarujemo dobre rezultate te visoke i stabilne prinose tijekom niza godina“,  opisali su svoju suradnju s Podravskom bankom Snježana i Dragan Čolaković.

 

 

S obzirom na to da se Podravska banka prema istraživanju* poslovnog tjednika Lider na listi TOP 500 najdražih brandova nalazi na 9. mjestu u kategoriji Banke, ne čudi nas podatak da su ostali brojni poduzetnici s osječkog područja kao partnera za svoje poslovanje odabrali upravo ovu banku.
*Istraživanje je obuhvatilo četiri generacije ispitanika iz cijele Hrvatske koji su izdvajali najdraže brendove koji im izazivaju pozitivne emocije, kvaliteta im je u dobrom omjeru s cijenom, a i zadovoljni su uslugama povezanim s tim brandovima. P.R.

Možda ste propustili...

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

Najčitanije iz rubrike