Sport
POLUFINALE LIGE PRVAKA

Salah ili Džeko?
Objavljeno 24. travnja, 2018.

Večeras će na Anfield roadu Liverpool i Roma odigrati prvu polufinalnu utakmicu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Suparnici su to koji su 1984. godine, tada na rimskom Olimpicu na kojem će odigrati uzvratni susret kada ćemo doznati i finaliste, odigrali finale tadašnjeg Kupa prvaka. Liverpool je tada slavio 4:2 nakon jedanaesteraca. Bilo je to godinu dana prije tragedije na Heyselu, koju će, na žalost, vječno pamtiti engleski i talijanski ljubitelji nogometa.

Druga vrlo čvrsta poveznica dogodila se u nedavnoj prošlosti. Zapravo, događa se i danas. Mohamed Salah prošle je godine dres Rome zamijenio onim Liverpoolovim. U dresu “redsa” naprosto briljira. Zato je iz sjeverne Engleske prema Rimu krenuo Edin Džeko. Bosanskohercegovački reprezentativac i sjajni napadač iz Manchester Citya stigao je na Olimpico prvo na posudbu prije tri godine, a danas je glavni adut Rimljana, najzaslužniji za plasman u polufinale Lige prvaka.

- Za mene je normalno da se igrači i treneri suprotstavljaju bivšim klubovima. Igrači mijenjaju klubove, treneri mijenjaju klubove. Naravno, shvaćam kako su takvi igrači i treneri pod većim fokusom negoli ostali. Uostalom, Mo je imao sjajne trenutke u Romi - rekao je trener Liverpoola Jürgen Klopp, koji je na zanimljiv način odgovorio bi li preuzeo neku talijansku momčad.

- Ne vjerujem kako ću raditi za bilo koji talijanski klub, jer jedino što znam na talijanskom je naručiti špagete u restoranu - našalio se Klopp, koji iznimno poštuje Romina stratega Eusebia Di Francesca.

- Obojica smo krenuli u manjim klubovima i imali smo slične početke. Njegova je momčad odlično organizirana. Da, postoje sličnosti u razmišljanju, ali to mi neće olakšati. Ni meni, a ni njemu - rekao je Klopp koji će danas sigurno u vatru na stopersku poziciju gurnuti Dejana Lovrena.

Zanimljivo, Di Francesco nije imao prigodu raditi sa Salahom. Ali, zna kako od njega prijeti velika opasnost.

- I u Italiji sam pripremao utakmice kako bih zaustavio Salaha. Naši igrači ga dobro znaju i to može biti naša prednost - rekao je trener Rome koji vjeruje kako će njegova najjača ubojita oštrica Džeko imati i večeras kao i u uzvratu veliku partiju.

- Pokazao je ove sezone odlične partije protiv najjačih momčadi. Očito ga takve utakmice dodatno motiviraju - rekao je trener Rome.

No, premda je u današnjem nogometu uobičajena česta promjena dresova, Romu i Liverpool ipak su posljednjih godina obilježila dvojica igrača koji su ostali vjerni svom matičnom klubu. Francesco Totti i Steven Gerrard. Legendarni kapetani i večeras će biti uz “giallorosse”, odnosno “redse”. K.Lacković

Jürgen Klopp

trener Liverpoola

Ne vjerujem da ću raditi za bilo koji talijanski klub, jer jedino što znam na talijanskom je naručiti špagete u restoranu!

Možda ste propustili...

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Vardarac u stotoj do sva tri boda

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike