Sport
IZ KUTA BIVŠIH NAŠIČANA

Nemojte unaprijed otpisivati NEXE
Objavljeno 21. travnja, 2018.

Nedavni Final four SEHA-Gazprom lige u Skoplju bio je povod razgovora o različitim rukometnim temama. Između ostaloga i o večerašnjem velikom ogledu NEXE-a, stalnog člana SEHA društva s njemačkim Fuchse Berlinom. Posebno će ga pratiti dva bivša igrača našičkog kluba, a danas članova PPD Zagreba Tin Kontrec, inače rođeni Našičanin, te Josip Božić-Pavletić, koji je u Našicama proveo četiri godine a dres NEXE-a nosio sve do ove sezone. Obojica bivših “gromova” planiraju čak i dolazak u Našice na utakmicu.

- Vidjet ćemo kakav nam je raspored treninga i obaveza, ali svakako razmišljamo o dolasku - rekao nam je desnokrilni Josip Božić-Pavletić.

Kontrec je podsjetio kako će vrlo brzo u Našice. Već u utorak PPD Zagreb gostuje u dvorani OŠ Kralja Tomislava.

- Iskreno, volio bih i češće dolaziti u Našice, ali jednostavno obveze su takve da ne mogu. Čak i na blagdane znamo imati utakmicu.

Kako bi ocijenili ovogodišnje nastupe NEXE-a? U Europi su sjajni, ali u SEHA ligi i sada u hrvatskom prvenstvu baš i ne.

- Tako je to, negdje ide, a negdje ne ide. Znam koliko im je značila Europa i ove su godine ostvarili stvarno sjajan rezultat. No to se očito odrazilo i na SEHA ligu i na hrvatsko prvenstvo. Posebno dobro u Europi igraju u gostima, stoga ih nemojte otpisivati ni sada. Trebaju vjerovati u sebe, ne smiju izgorjeti u velikoj želji - rekao je Kontrec.

I Božić-Pavletić smatra kako NEXE nije bez izgleda.

- Nemojte ih otpisivati. Znati će u prvoj utakmici na čemu su. Sigurno će to biti za njih velika utakmica uz pune tribine.

Obojica su onako “reprezentativci u sjeni”. Kontrec je čak nastupio na EP-u, a Božić-Pavletić se nakon oporavka od ozljede vratio u konkurenciju.

- Na mom mjestu, pivota, stvarno je odlična konkurencija. Dečki u Njemačkoj igraju odlično i koga god izborik izabere, neće pogriješiti. Meni je drago što činim zdravu konkurenciju - rekao je pivot Kontrec.

Konkurencija nije takva na Josipovu desnom krilu.

- Meni je sada najvažnije da sam se vratio i da sam, što se tiče ozljeda, konačno stao na noge. Vjerujem da će to sve krenuti nabolje. Nadam se i novim pozivima za reprezentaciju, već protiv Crne Gore u Osijeku - zaključio je Božić-Pavletić. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike