Sport
BSK-U SLIJEDI GOSTOVANJE KOD MARSONIJE

U Slavonski Brod s gardom pobjednika
Objavljeno 19. travnja, 2018.

Domaćom pobjedom nad Čakovčanima (2:0) u jednom od derbija 21. kola nogometaši BSK-a načinili su važan korak prema višem natjecateljskom razredu. Izravni je konkurent svladan i ostavljen pet bodova iza sebe kada u optjecaju ima još 27. Da će se u Bijelom Brdu sljedeće jeseni kotrljati drugoligaška "bubamara" optimizam podgrijava i nedjeljna izvedba koja je bila na tragu brojnih prethodnih pod vodstvom uspješnog trenera Davora Rupnika. Naslijedio ga je najbliži suradnik Denis Krstanović i nastavio dojmljivim izdanjima kakvo je, dakle, bilo i protiv Međimurja.

- Momčad je kompletno odigrala na visokoj razini tako da je pobjeda bila logična posljedica toga susreta u kojem su gosti iz Čakovca pokazali argumente za viši razred. Naši su očito jači, i to nam daje nadu, odnosno podiže samopouzdanje da ćemo u konačnici biti ispred klubova s prvoligaškim iskustvom. Međimurje je participiralo u tome sazivu identično kao Marsonia kojoj u subotu odlazimo u posjet - apsolvirao je novopečeni bjelobrdski trener protekli derbi usredotočivši misli na sljedeći. Za gostovanje u Slavonskom Brodu momčad će biti oslabljena za "požutjele" Dorića, Perišu i Brlića, a vjerojatno i Ćorića, koji se ozlijedio u zadnjoj minuti nedjeljne utakmice nakon što je bio ponajbolji u domaćim redovima. U međuvremenu se oporavio Žaja i zauzet će mjesto u okrnjenom sastavu.

- Neovisno o izostanku nekolicine iz udarne postave Marsoniji ćemo se suprotstaviti otvorenom igrom i pokušati na Savi pronaći, moguće, i drugoligaške bodove. Forma, atmosfera i optimizam stanuju u našoj svlačionici, a Brođani će istodobno imati imperativ pobjede, tako da i na tome temeljimo očekivanja da ćemo se iz Slavonskog Broda vratiti s kojim bodom. Tražit ćemo sva tri, a ako ih budemo, kojim slučajem, ostavili, tada će to morati biti nakon prilično nadahnute igre brodske momčadi jer vjerujem da će naša biti na tragu prethodne - umjerenim je optimizmom Krstanović najavio taj derbi vjerujući da će i u petom susretu pod njegovim vodstvom momčad ostati neporažena. D.Lekšan

Možda ste propustili...

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike