Sport
HAJDUK - CIBALIA

Na Hajduk oslabljeni, ali vrlo ofenzivni
Objavljeno 18. travnja, 2018.
Opet ćemo igrati s četiri napadača. Ne mislimo se isključivo braniti, rekao je trener Cibalije Davor Rupnik uoči puta u Split

Nogometaši su Cibalije jučer otputovali u Split na današnju utakmicu protiv Hajduka. Poraz je protiv Dinama u dobroj predstavi Vinkovčana arhiviran, a novi protivnik već čeka i zbog toga je sve ovih dana bilo usredotočeno na Hajduk. Na žalost trenera Rupnika, u momčadi neće imati kapetana Luku Muženjaka i desnog beka Karamarka. Međutim, trener Davor Rupnik ne očajava.

- Odradili smo pripreme za ovu utakmicu, analizirali protivnika i pripremili se za iskušenja koja nas čekaju. Nažalost, nedostajat će nam Karamarko i Muženjak, koji su se ozlijedili u utakmici protiv Dinama i teško je očekivati da budu spremni i za Slaven Belupo. Nažalost, moramo dalje i zato stalno igračima ponavljam da ih sve trebam jednako, bez obzira na to jesu li oni sada u početnoj postavi, među 18 ili na tribini. Svi su mi jednako važni upravo zbog takvih situacija - pričao je trener Cibalije.

Cibalia je protiv Dinama dobro izgledala tijekom cijele utakmice, uz male padove u igri, što i ne čudi s obzirom na protivnika. Psihološki još uvijek nisu stabilni cijelim tijekom utakmice.

- Nama je svaka utakmica kvalifikacijska, opet ćemo igrati s četiri napadača i tražiti igru prema naprijed jer samo tako možemo doći do pogotka. Ne mislimo se samo braniti. Igrat ćemo kao i protiv Dinama, protiv kojeg nismo imali sreće jer smo i nakon njegova vodstva imali prilika izjednačiti, ali nije išlo. Nedostaje nam još mirnoće u zadnjem pasu, ali vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu i u tom segmentu napredovati. Ne mogu biti nezadovoljan jer su igrači prihvatili sve zahtjeve koje od njih tražim i tako se ponašaju - dodaje Rupnik.

Dugo je vremena prošlo otkada je momčad Cibalije igrala veći dio utakmice u istom ritmu. Pitanje je može li tako i protiv Hajduka, a uz to i stvarati prilike za pogodak.

- Nema razloga da tako i protiv Hajduka ne igramo. Još uvijek radimo na psihološkom dijelu jer je očito kako momčad padne nakon primljenog pogotka. Napretka ima, ali ne smijemo padati nakon pogotka, moramo težiti što prije izjednačiti jer jedino se tako dolazi do uspjeha. Bit ću u potpunosti zadovoljan kada budemo cijelu utakmicu igrali u istom ritmu, bez obzira na to jesmo li primili ili postigli pogodak - uoči susreta s Hajdukom izjavio je Rupnik.

Antun GRGIĆ

HAJDUK - CIBALIA

Početak: srijeda, 20 sati

Letica-Šubarić

Juranović - Opara

Nižić - Peričić

Lopez - Soldo

Fomitschow - Rubić

Radošević - Mrdeša

Savvas - Plum

T. Bašić - Dabro

Hamza - Kordić

Gyurcso - Galić

Said - Barišić

Stadion: Poljud

Kapacitet: 35.000

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb)

Najčitanije iz rubrike