Sport
LUKA CINDRIĆ

Lijepo je u Skoplju, ali želim nove izazove
Objavljeno 17. travnja, 2018.

MVP Final foura SEHA-Gazprom lige Luka Cindrić ove je sezone definitivno i prvo ime kompletne SEHA regionalne rukometne lige. Mali plavi Luka iz Ogulina izrastao je u rukometnu veličinu, kojoj se divi cijela Europa, a posebno skopska publika, od koje se polako oprašta.

- Puno mi znači osvajanje ovoga naslova SEHA lige, posebice pred našom odličnom publikom. Osvojili smo odličnu ligu, koja je iz godine u godinu sve bolja, ima jako puno dobrih utakmica i mladim igračima je to velika prigoda vidjeti gdje su protiv jakih suparnika.

Vardar je bio veliki favorit, ali protiv Zagreba u finalu nije bilo lako.

- Unaprijed se stvorila priča da je Vardar pobjednik, a to je najgore. Podsjećali su nas na 2013., kada je Zagreb pobijedio u Skoplju, ali to su dvije potpuno različite generacije i odnosi snaga. Zato čestitam Zagrebu na odličnoj utakmici, dokazali su da su zasluženo u finalu i da vrijede toga finala.

Sljedeći izazov u dresu Vardara je pokušaj proboja na Final four Lige prvaka. U četvrtfinalu Vardar čeka Kiel. Susret možemo najaviti - Cindrić protiv Duvnjaka.

- Ha, malo mi treba da se emocije smire nakon ovoga finala, ali brzo ćemo početi razmišljati samo o Kielu. Počeli su loše, ali dižu se u formi. Odlična su momčad, naravno, imaju Domagoja, a ne treba posebno pričati što znači njemački rukomet. Ovaj Final four u Skoplju sigurno nam je dobra priprema i za Kiel, a nadam se i za novi Final four. Neke taktičke zamisli mogli smo već sada isprobati.

Na kraju sezone napušta Skoplje i odlazi u poljski Kielce. Je li mu žao zbog toga?

- Pa i je i nije. Dugo sam godina tu, volim ovaj grad, stvarno mi je lijepo, ugodno se osjećam. S druge strane, željan sam novih dokazivanja u karijeri. Novi klub znači upoznavanje s novim ljudima, novom zemljom, novim gradom.

Možda ga i dogodine gledamo u SEHA-Gazprom ligi. Nagađa se kako će Kielce ući u to društvo.

- I ja sam nešto čuo, ali vidjet ćemo. Ne bi bilo loše.

U lipnju, nakon klupske sezone, za hrvatske reprezentativce ne počinje godišnji odmor. Slijedi susret u kvalifikacijama za SP s Crnom Gorom u Osijeku.

- Nadam se da ćemo posložiti kockice i da ćemo do tada biti pravi. Sigurno neće biti lako. Crna Gora ima odličnu momčad.

S tvojim klupskim suigračem, sjajnim lijevim vanjskim Vukom Borozanom u njoj?

- Pričali jesmo, ali ne znam još hoće li igrati. Piše se i priča se svašta, ali on definitivno, koliko znam, nije odlučio još ništa. Ima još vremena do tada - zaključio je Cindrić. K. Lacković

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike