Sport
CROATIA OPEN

Braća Lončarić potvrdila primat među juniorima
Objavljeno 15. travnja, 2018.

Osječka kolonija na Jarunu nije bila tako brojna kao nekih prijašnjih godina, ali je zato bila uspješna. Veslačice i veslači Iktusa ponovno su se okitili medaljama na zagrebačkom jezeru gdje je proteklog vikenda održan ugledni veslački Croatia Open.

“Šlager” prvoga dana Croatia Opena (subota) bio je utrka samaca u kojoj je nastupio srebrni olimpijac iz Rija, naš Damir Martin, ali i Osječanin David Šain. Nije završilo prema željama domaćih, Martin nije uspio slaviti, ciljem je prošao drugi iza srpskog veslača Marka Marjanovića (6:48.80). Naš ponajbolji veslač je tijekom zime imao problema s ozljedom, nedostaje treninga i na Jarunu je zaostao 1,73 sekunde za pobjednikom. Šain je pak bio četvrti. No, Iktusu su medalju osigurala braća Anton i Patrik Lončarić, koja su ponovno potvrdila tko je najbolja hrvatska juniorska posada. Lončarići nisu imali pravu konkurenciju među juniorima u dvojcu bez kormilara, uvjerljivo prvi prošli su ciljem i osvojili zlato. Krešimir Forjan i Ivan-Ante Grgić su pak u “dvojcu bez” mlađih seniora bili četvrti, dok je Aria Cvitanović završila kao peta u poretku juniorskih samaca.

U nedjelju su se Lončarići ponovno penjali na postolje, osvojili su srebro u mlađeseniorskom četvercu zajedno s veslačima Trešnjevke te broncu u seniorskom “dvojcu bez”. Treći su bili i Krešimir Forjan i Ivan-Ante Grgić u seniorskom četvercu s kolegama iz Zadra i Šibenika te Aria Cvitanović u 2 x SW s Izabelom Krakić iz Trešnjevke. David Šain je u nedjelju također nastupio u samcu i ponovno završio kao četvrti. I. Li.

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

Najčitanije iz rubrike