Sport
CIBALIA UOČI DINAMA

Strah od sudaca i Soudanijevih glumačkih rola
Objavljeno 13. travnja, 2018.

Uvjerljiva pobjeda protiv Inter Zaprešića i bod protiv Lokomotive podigli su samopouzdanje u momčadi Cibalije do te mjere da se i protiv Dinama koji će biti sljedeći gost Vinkovaca očekuje pozitivan rezultat. Nema dvojbe kako su “modri” magnet za gledatelje, ali i pravi motiv igračima da pokažu i dokažu kako prethodni rezultati nisu slučajnost. Stručni stožer vjerojatno realnije sagledava situaciju uoči tog susreta jer Dinamo je ipak favorit u svakom smislu. U redovima vinkovačkog prvoligaša najviše se pribojavaju Alžirca Hilala Soudanija. Ne samo zbog njegovih igračkih nego i glumačkih kvaliteta. Uspio je prevariti suce koji su dosuđivali kazneni udarac u korist Dinama, kada on nije mogao drugačije doći do pobjede.

Bilo je to na početku prvenstva, u 2. kolu u Zagrebu Soudani je kod rezultata 0:0 odglumio takav pad da je sudac Dario Bel bez razmišljanja dosudio jedanaesterac, koji je Hodžić pretvorio u pogodak. Ne treba spominjati kako kontakta između njega i vratara Šubarića uopće nije bilo. Ništa bolje se Cibalia nije provela ni u Vinkovcima u 11. kolu, kada je kod rezultata 2:1 za Dinamo, u trenutcima pritiska Cibalije da izjednači u terenskoj nadmoći, sudac Igor Križarić dosudio, u najmanju ruku, sumnjiv kazneni udarac.

Nastavak agonije u utakmicama s Dinamom dogodio se i u 20. kolu, kada je Dinamo morao ponovno uz pomoć sudaca doći do, ovaj put, minimalne pobjede u Zagrebu. Sporan je detalj kod pogotka u 79. minuti koji je postignut iz zaleđa i uz kontakt napadača s vratarom Šubarićem, no arbitri su ostali nijemi.

Zbog svega navedenog teško je očekivati da će ovaj put biti nešto drugačije, pogotovo što su Zagrepčani već prosuli dosta bodova, čime su osokolili Hajduk i Rijeku da pomisle kako titula prvaka još nije izgubljena.

Na kraju još spomenimo kako je Cibalia posljednji put bod protiv Dinama u Vinkovcima osvojila 3. prosinca 2011. kada je u Vinkovcima bilo 2:2. Cibalia je tada povela pogotkom Ivana Koledića u 20. minuti, izjednačio je u 54. Mateo Kovačić, a gosti su potom poveli pogotkom Luisa Ibaneza u 75. minuti, da bi Dino Kresinger izjednačio u 87. Cibaliju je tada vodio Samir Toplak, a Dinamo Krunoslav Jurčić. Dvije sezone ranije Cibalia je u Vinkovcima u 27. kolu slavila s 2:0 pogodcima Dine Kresingera (40) i Ivana Baranbana (70), tada je Cibalia igrala pod palicom Stanka Mršića, a Dinamo opet pod vodstvom Krunoslava Jurčića. A.Grgić

Najčitanije iz rubrike