Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA

Našičani odradili malo jači trening
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Susret 3. kola hrvatske rukometne Lige za prvaka završio je kako se i očekivalo. Momčad NEXE-a rutinski je odradila utakmicu protiv Poreča i pred domaćim navijačima upisala laganu pobjedu s osam pogodaka razlike.

Našičani su dozirali snagu, igrali upravo koliko treba za uvjerljiv trijumf. Od početka do kraja nije bilo nikakve neizvjesnosti i gosti koje je predvodilo nekadašnje krilo NEXE-a Vedran Mataija jači otpor pružali su samo do zadnje tri minute prvog dijela, ali ni u tom razdoblju nisu mogli prevše ugroziti domaće rukometaše. Na otvaranju susreta, nakon tri poravnanja, Našičani su preuzeli kontrolu nad utakmicom i napravili seriju od četiri pogotka za 7:3. Porečani se nisu predavali, smanjili su na dva, ali se na odmor otišlo s “plus četiri” za NEXE.

Na početku drugog poluvremena dva pogotka Šipića i Zrnića i sve je krenulo k mirnoj završnici. NEXE je lako održavao prednost, rukometaši iz Poreča su se trudili unijeti malo neizvjesnosti u utakmicu, ali suparnik je jednostavno bio kvalitetniji.

Ono što je vrijedno istaknuti to su dva uspješna cepelina, prvi Lebana za Buvinića, drugi Jurić-Grgića i realizacija Lavriča. Lavrič i Mrđenović, koji su uglavnom igrali obranu, na samom kraju susreta su završili i u napadu NEXE-a. Prvi je postigao dva, a drugi jedan pogodak. Mladi Ivan Poljak je pak skinuo dva sedmerca i izmamio pljesak gledatelja. Drugi je bio u trenutku kada je vrijeme isteklo. Za kraj treba reći da su se u našičku momčad vratili vratar Pilipović i Šipić, a zbog manjih zdravstvenih problema nije bilo Manci-Mičevića te vratara Lelića. S. Sobodić

NEXE                      32  (17)
Poreč                       24  (13)

NAŠICE - ŠŠD Kralja Tomislava. Gledatelja 400. Suci: Dražen Gladović, Goran Volenik (Virovitica).

NEXE: Šipić 7, Koncul, Gadža 3, Leban 1, Eter 2, Zrnić 5/1, Mrđenović 1, Barišić-Jaman, Buvinić 9, Poljak(2+2), Greganić 1, Jurić-Grgić 1, Lavrič 2, Tomić, Brumen, Pilipović(4). Trener Hrvoje Horvat.

POREČ: Popović, Miličević, Mataija 5, Štifanić, Thos 2, Gavranović 5, Perić 3/1, Car(7), Mofardin 5, Žagar, Petrov, Rađaković 2/2, Pribetić 2. Trener Dinko Đanković.

SEDMERCI: NEXE 1/1, Poreč 3/5; ISKLJUČENJA: NEXE 4 minute (Šipić, Mrđenović 2), Poreč 4 minute (Mataija, Thoss)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike