Sport
MARIO LIOVIĆ I DARIO RADOŠ

Naslov u paru poticaj za ulazak u reprezentaciju
Objavljeno 12. travnja, 2018.

Prošlog je vikenda na kuglani Pampas održano parovno prvenstvo države za seniore. Među 20 kombinacija slavila je domaća, Mario Liović i Dario Radoš (Osijek) ostavili su konkurenciju iza sebe te su osvojili drugu zajedničku medalju.

- Prije godinu dana u Ozlju nas je 16 čunjeva dijelilo od zlata, sada smo ga osvojili vrlo uvjerljivo (drugoplasirani je zaostao za 47 “drva”). S obzirom na to da smo igrali na našim stazama, znali smo da smo među favoritima, a to smo i opravdali nastupima - kaže 34-godišnji Liović, dio iskusnijeg i starijeg (deset godina) pobjedničkog osječkog dvojca. Mariju je ovo treći put da je slavio u parovima, a, zanimljivo, ove je godine objedinio naslove, aktualni je i pojedinačni prvak Hrvatske. Prije njega to su uspjeli samo Branislav Bogdanović (triput) i Damir Fučkar, a na novi double čekalo se čak 14 godina.

- Nisam ni znao za taj podatak, a ponosan sam što sam među rijetkima koji su uspjeli osvojiti oba naslova. Ova sezona je na osobnoj razini bila uspješna, žao mi je što na klupskoj sceni nismo ostvarili bolji plasman, jer vjerujem da vrijedimo više od petog mjesta - kaže dvostruki prvak države, koji je i u poretku za igrača lige završio na visokoj, osmoj poziciji. Mogao je i tu zauzeti još bolje mjesto, možda biti i prvi, da nije bilo lošeg otvaranja sezone u Bjelovaru, gdje je srušeno za Marija slabih 525 čunjeva.

Promjenjivu sezonu imao je njegov klupski kolega Dario Radoš, koji je ipak uspio ustaliti formu kako su natjecanja sve više odmicala.

- Bilo je oscilacija, problema s ozljedama, ali sada je to iza mene. Rezultat u paru nije slučajan, prije godinu dana također smo bili među osvajačima medalja, sada smo uzeli najsjajnije odličje. S obzirom na to da se igralo na Pampasu, znali smo da imamo veliku prigodu, koju smo i iskoristili - kaže Radoš, kojem je ovo prva sezona u kojoj po godinama ima seniorski status. U posljednjoj juniorskoj ostvario je ono što je Lioviću sada uspjelo u seniorskoj.

- Prošle godine osvojio sam pojedinačni i parovni naslov s Harkanovcem, bio sam još dvaput juniorski prvak države, imam dosta naslova iz mlađih kategorija. Eto, dobro je krenulo i u seniorskoj - zadovoljno će Radoš.

Za njega i Liovića sezona je još daleko od gotove. Na klupskoj sceni čekaju ih obveze u Kupu Hrvatske, a nije isključeno da se obojica nađu na reprezentativnom popisu za pojedinačni SP u Rumunjskoj. Oni su među sedam kandidata (otpast će jedan), koji već ovoga vikenda imaju prvi kontrolni trening. Ako budu u formi s parovnog, KK Osijek mogao bi imati dva člana u nacionalnoj vrsti.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike