Sport
DOBAR PROGNOZER

Balić: Pogodio sam rezultat s
Interom, a protiv Dinama bar bod
Objavljeno 11. travnja, 2018.

Nakon devet prvenstvenih utakmica momčad Cibalije konačno je osjetila slast pobjede. Drugi put u ovoj sezoni Cibalia je ostvarila visoku pobjedu od 3:0, nakon one istovjetne u petom kolu protiv Rudeša. Za sve poznavatelje vinkovačkog nogometa ovo je bilo svojevrsno iznenađenje, ali ne i za sportskog direktora kluba Vladimira Balića koji je prije početka utakmice protiv Intera hladno izjavio: "Čista pobjeda od 3:0". Pobjeda je ostvarena, a objašnjenje njegovog optimizma, samouvjerenosti i dobrog smisla za sportsku prognozu, dobili smo od samog sportskog direktora Cibalije nakon susreta.

- Pobjedu smo trebali upisati već protiv Lokomotive, ali nismo imali sreće, a uz to su igrači više brinuli o svojim vratima nego o nečem drugom - rekao je Balić te bolje objasnio što je htio reći:

Kada je trener Davor Rupnik došao odmah je pristupio prvoj fazi rada, a to je stabiliziranje obrane, jer smo primili previše pogodaka, tako da su igrači protiv Lokomotive samo na to mislili. Već je drugačija priča bila protiv Intera. Obrana je bila stabilnija, a napad pojačan. Prema mome mišljenju odličnu partiju prikazali su Plum i Mrdeša i to je bio jedan od detalja prevage. Mogu reći da su igrači već protiv Intera pokazali kako su usvojili sve zahtjeve trenera i zbog toga sam optimist pred sljedeće utakmice.

Uz malo više sreće Cibalia je mogla već sada imati pristojnu zalihu ispred Rudeša. Da su kojim slučajem pobijedili Lokomotivu, a isto tako da im je najbliži slavonski rival u subotu pomogao i nije izgubio od Rudeša.

- Istina, mogu potvrditi da se i jedno i drugo poklopilo danas bih mogao sa sigurnošću reći da je Cibalia već više 50 posto osigurala ostanak u ligi. Ipak, osim svega toga mislim da je promjena filozofije igre kod igrača glavni razlog mog optimizma i uvjeren sam da nam slijede, što se bodova tiče, mnogo bolji dani.

Do kraja sezone ostalo je još osam kola i 24 boda u igri. Trenutačno bismo mogli reći kako Cibalia ovisi sama o sebi i o svojim igrama do kraja sezone. Četiri utakmice momčad Cibalije odigrat će u Vinkovcima, a četiri u gostima. S obzirom na raspored Cibalia će osim bodova u Vinkovcima morati tražiti bar tri boda u gostima kako bi dočekala posljednja dva kola s osiguranim ostankom, ili bar kvalifikacijama.

- Naša filozofija je da u svaku sljedeću utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo, kako god se protivnik zvao. Ovakav optimizam mi daju sami igrači koji su iskazali golemu želju za očuvanjem statusa prvoligaša, a i drugačijim razmišljanjem u igri u kojoj cijela momčad igra obranu i napad. To je naša odrednica. Koliko ćemo bodova osvojiti, vidjet ćemo. Želimo svih 24 - nasmijao se Balić pa se okrenuo prvom sljedećem izazovu.

Dinamo u subotu neće biti protivnik na kojem će se Cibalia tako lako vaditi i tražiti bodove. Međutim, u momčadi Cibalije ne dijele takvo razmišljanje. Tvrde kako će se Zagrepčani zaista morati pomučiti kako bi došli do pobjede.

- Siguran sam da će naša momčad dati svoj maksimum i da će zaista primorati momčad Dinama na ozbiljnu i angažiranu igru. Pokazali smo da možemo ako smo pravi svih 90 minuta. Zašto ne bismo osvojili protiv njih bar bod, ako ne sva tri. Ja sam optimist - zaključio je Cibalijin sportski direktor.

Antun GRGIĆ

Vladimir Balić

sportski direktor Cibalije

Da smo pobijedili Lokomotivu i da je Osijek barem odigrao neriješeno s Rudešom danas bih mogao sa sigurnošću reći da je Cibalia već više 50 posto osigurala ostanak u ligi

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike