Gastro
RECEPT

Pečenka s ružmarinom
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Sastojci:

1 svinjski kare bez kosti težak približno kilogram

5 velikih krumpira

grančica ružmarina

2 češnja češnjaka

ulje

sol

papar

2 glavice ljubičastog luka

2 dl crnog vina

3 žlice tamnog vinskog octa

2 žlice likera od ribiza ili borovnice

žličicu šećera

na vrh noža cimeta

muškatni oraščić

dva-tri klinčića

Priprema:

Luk narežite na deblje listiće, pržite na ulju lagano dok ne postane staklast. Pospite šećerom i zagrijavajte dok se ne karamelizira. Zalijte vodom, octom, likerom i vinom te zagrijavajte mješajući dok se karamel ne otopi. Dodajte sol, papar, cimet, oraščić, klinčiće, a kad provri, smanjite temperaturu i kuhajte na sasvim laganoj vatri 30-ak minuta.Meso stavite u protvan s grančicom ružmarina. Pecite 2o-ak minuta, posolite, a onda dodajte krupno narezane i posoljene krumpire. Poprskajte s oko 2 dl vode i popaprite. Pecite povremeno podlijevajući sokom ili s malo vrele vode, a kare povremeno okrenite. Kada je gotovo, poslužite s pripremljenim umakom od luka u koji možete dodati malo limuna, a poslužuje se uz kriške naranče ili breskve iz kompota, oprane od soka i pokapane limunom.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike