Gastro
HRVATI ODABRALI SVOJE FAVORITE MEĐU RESTORANIMA S VODEĆE DIGITALNE PLATFORME ZA DOSTAVU HRANE

Wolt Awards 2023: Osječani zlatom nagradili legendarni domaći street food lokal
Objavljeno 24. siječnja, 2024.
Rulla Street Food je poznat po originalnoj tortilji od tankog, svježeg tijesta koju zaposlenici lokala razvijaju i peku prije svake narudžbe nakon čega je pune mesom narezanim na tanke trakice, kao za kebab, te povrćem i umacima lokalnih dobavljača

Wolt, vodeća digitalna aplikacija za dostavu u Hrvatskoj, proglasila je pobjednike tradicionalnog godišnjeg ocjenjivanja najboljih restorana u Hrvatskoj - Wolt Awards 2023. Kao i prošle godine, korisnici su sami birali favorite iz svojeg grada te im shodno tome dodijeliti zlatne, srebrne ili brončane medalje. U izboru su se pritom našli svi restorani koji su dostupni u Wolt aplikaciji duže od šest mjeseci.


U Osijeku su se u finišu utrke za zlato susreli popularni Rulla Street Food te globalno poznati brend McDonald's. Pobjedu je na kraju odnio domaći igrač, što znači da korisnici i dalje prednost daju lokalnim ugostiteljima s malo drugačijom i zanimljivom ponudom. Naime, Rulla Street Food je poznat po originalnoj tortilji od tankog, svježeg tijesta koju zaposlenici lokala razvijaju i peku prije svake narudžbe te je potom napune mesom narezanim na tanke trakice, kao za kebab, te povrćem i umacima lokalnih dobavljača.

 

 

“Prvo mjesto u izboru Wolt Awards je postignuće na koje smo svi mi u Rulli neizmjerno ponosni. Hvala svim korisnicima Wolta što naručuju iz naše ponude, što nas biraju i vole, trudit ćemo se ostati njihov prvi izbor”, izjavili su iz Rulla Street Food.


Drugo mjesto zauzeo je planetarno poznati McDonald's koji je tijekom 2023. dodao nekoliko novih, ali i starih lica na jelovnik, kao što su Bacon Rosti, Cheese Deluxe te McWrap Grilled Chicken. Da su burgeri itekako popularni u Osijeku, dokazuje i dobitnik brončane medalje - Hamburgilla! Osječki lokal broji čak devet različitih vrsta hamburgera, no također nudi i kebab u tortilji te salatu s domaćom piletinom.


“Hvala svim korisnicima Wolta, starim i novim, mladima i malo starijima na ovom ostvarenom rezultatu i što ste bili naš vodič te nam pokazali pravi put. Hvala Vam na pomoći da postanemo ono što jesmo!”, poručili su iz Hamburgille.


Svoje favorite na Wolt platformi izabrali su i Vinkovčani te Vukovarčani, no oni su, za razliku od Osječana, prednost dali objektima s malo raširenijom ponudom. U najstarijem gradu u Europi, Vinkovcima prvo je mjesto odnio Restoran Vatikan. Oni u svojoj ponudi imaju gotovo sve, od pizze i grilla do woka i ribljih jela, tako da se kod njih može naći izbor za svačije nepce. Drugo i treće mjesto odnijela su dva fast fooda - Mali Atrium te Fast Food Kebab.


U Vukovaru je pak slična situacija kao i u Vinkovcima. Zlato je odnio Queen M, restoran s bogatom ponudom jela, od kojih se svakako ističu njihovi signature tanjuri, kao što su smotani ćevap te bubble waffle. Srebro je otišlo na adresu Escape Fast Fooda, dok je bronca pripala Konobi Sims.


Svi restorani koji su proglašeni najboljima, imaju besplatnu dostavu ili popust na cjelokupni meni do 29. siječnja kako bi svi mogli uživati u najviše ocijenjenoj hrani u njihovom gradu.


“Mišljenje naših korisnika nam je oduvijek izuzetno bitno i upravo se zbog njih trudimo u poslovanje svake godine unijeti nove poslovne linije i segmente. Prateći njihove preferencije i želje, lansirali smo krajem prošle godine uslugu Wolt+ koja korisnicima osigurava besplatnu dostavu iz svih Wolt+ restorana i trgovina. Stoga se nadamo da će naši korisnici i dalje biti naši najveći gastro kritičari, ali i naša najveća podrška za unaprjeđenje poslovanja”, rekao je Marin Šušnjar, direktor Wolt Hrvatska, te dodao da tijekom ove godine planiraju proširenje na nove gradove, ali i uvođenje novih usluga kako bi cjelokupno korisničko iskustvo učinili još boljim.


Donosimo pregled svih restorana pobjednika po izboru korisnika Wolt platforme u gradovima diljem Hrvatske:


Bjelovar Fast MAVI Food - Zlato, Vinko grill - Srebro, Garfild - Bronca


Čakovec Pomodoro Pizza & Grill - Zlato, Restoran Barok - Srebro, Stari hrast - Bronca


Karlovac McDonald's - Zlato, Tiffany - Srebro, Fast food Ham-Ham - Bronca,


Kaštela  OBROQ - Zlato, Fast Food Gastronaut - Srebro, B-cool brewery & Pub - Bronca


Koprivnica Fast Food Bon Appetit - Zlato, Pikova Dama - Srebro, McDonald's - Bronca


Osijek Rulla Street Food - Zlato, McDonald's - Srebro, Hamburgilla- Bronca


Požega  Grill King - Zlato, Kebab House Lav - Srebro, Grill Lav - Bronca


Pula Fast Food Tanja - Zlato, Fast Food Big&Tasty - Srebro, McDonald's - Bronca


Rijeka Kooglana - Zlato, Submarine Burger - Srebro, Pizza Express - Bronca


Rovinj Restoran Dario - Zlato, Škatuleta - Srebro, Gostionica La Vela - Bronca


Samobor Buffet Ara - Zlato, Kuća pizze - Srebro, Mata Grill - Bronca


Sisak McDonald's - Zlato, Padrino pizza - Srebro, Restoran Cocktail - Bronca


Slavonski Brod Restaurant & Pizzeria Papo's - Zlato, Food Corner by Pekara Brod - Srebro, King's World of Kebap - Bronca


Split GOOD FOOD - Zlato, Fast Food Popaj - Srebro, Gustico - Bronca


Šibenik Simple Street Food - Zlato, Antin Gušt Restoran Catering - Srebro, Festina Lente - Bronca


Trogir Fast Food Obelix - Zlato, Bova coffee and food - Srebro, Big Mama's Bar&Pizza - Bronca


Varaždin Döner Kebab - Zlato, McDonald's - Srebro, Kebab House kod Crnog - Bronca


Velika Gorica Fork Restoran & Bar - Zlato, Bistro Kaktus - Srebro, Hayat Grill & Bar - Bronca


Vinkovci Restoran Vatikan - Zlato, Mali Atrium - Srebro, Fast Food Kebab - Bronca


Virovitica Chocolate Café - Zlato, Chimneys House Croatia -Srebro, INfinity bistro & caffe bar - Bronca


Vukovar Queen M - Zlato, Escape - Srebro, Konoba Sims - Bronca


Zadar Papica - Zlato, Restoran & Pizzeria Dodo's - Srebro, Palačinka Bar Slatka Tajna - Bronca


Zagreb  GOOD FOOD - Zlato, Umami - Srebro, Purple Monkey Asian Food - Bronca


Zaprešić Batak - Zlato, Fresh Food - Srebro, Madera Bistro & Bar - Bronca

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike