Gastro
RECEPT

Sendviči s avokadom i poširanim jajima
Objavljeno 22. ožujka, 2018.

Začinski sirni namaz:

200 g sirnog namaza

1 puna čajna žličica svježeg kopra (ili sušenog)

1-2 češnja češnjaka

himalajska sol i mljeveni bijeli papar

Dodatni sastojci:

2 avokada (srednje veličine)

kobasica chorizo (salama, zimska - po izboru)

1/2 svježeg krastavca

4 jaja (po mogućnosti iz organskog uzgoja)

1/2 glavice očišćenog ljubičastog luka

himalajska sol i svježi mljeveni papar

100 g očišćenog šipka (nar - po želji)

Postupak:

U gotovi sirni namaz dodajte kopar, himalajsku sol i mljeveni papar .Po ukusu i želji dodajte sitno sjeckanog češnjaka (ili u granulama ) i kopar. Dobro izmiješajte da dobijete homogenu smjesu te ostavite sa strane najmanje pola sata kako bi se svi sastojci ravnomjerno raspodijelili. Avokado očistite tako da polukružnim okretom noža lagano zarežete za 360 stupnjeva. Rukom lagano zavrtite te odvojite. Potrebno ga je odmah začiniti i po mogućnosti premazati laganim kružnim pokretima limunovim sokom jer dosta brzo oksidira. Začinite ga začinima po želji. Jaja za poširanje pripremite tako da zagrijete posudu s vodom, koja ne smije ključati. U vodu možete dodati i vrlo malo alkoholnog octa. Jaje po jaje stavite u manju zdjelicu. Dok voda lagano struji, promiješajte ga u jednom smjeru te odmah nakon toga lagano ubacite u vodu i poširajte ga 2-3 min. Nakon toga ga žlicom ili francuskom grabilicom izvadite te odmah poslužite u određenom jelu, sendviču...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike