Sport
SVAKOM PO BOD - NAJREALNIJE

Nogometaši Cibalije zadovoljni,
bijelo-plavi tužni zbog remija
Objavljeno 12. ožujka, 2018.
Nisam nezadovoljan samo bodom već i našom igrom, kazao je Mile Škorić

U trećem ovosezonskom sudaru u Prvoj HNL Cibalia i Osijek su podijelili bodove. Onaj tko je gledao utakmicu složit će se da je konačnih 1:1 i najrealniji ishod. Napadači se nisu iskazali, a vratari obiju momčadi bili su solidni. U nekoliko navrata vratar Cibalije Brkić je odličnim reakcijama spriječio opasnost za svoj gol i nakon utakmice je bio zadovoljan osvojenim bodom protiv momčadi koja se nalazi pri vrhu tablice.

Dvorana uzela danak

- Nama je u ovoj situaciji svaki bod dragocjen, a ovaj pogotovo jer smo ga osvojili u slavonskom derbiju. Igra možda nije bila najljepša, ali dugo treniranje u dvoranama je ostavilo traga. Naravno da sam zadovoljan bodom, ali Osijek moramo što prije zaboraviti i dobro se pripremiti za srijedu i utakmicu s Rudešom. Taj će nam susret nam biti posebno važan, jer riječ je o derbiju začelja - kazao je Brkić.

Vratar Marko Malenica spriječio je nekadašnjeg bijelo-plavog Josipa Barišića da se u debiju za Cibaliju upiše u listu strijelaca. Imao je još nekoliko dobrih intervencija, ali on za razliku od kolege Brkića nije bio zadovoljan. Osijek je u Vinkovce otišao po pun plijen, ali nije išlo prema željama.

- Nisam zadovoljan bodom, mi smo došli po sva tri - kaže Malenica i vraća se na 41. minutu susreta kada je Galić zabio za 1:1.

- Možda sam kod pogotka Cibalije mogao bolje reagirati i obraniti gol, premda je šut bio jako dobar. Svi zajedno, mislim na moju momčad, nismo bili u pravom izdanju. Jedan od uzroka je što smo imali puno problema s pripremama, malo smo trenirali na travnjaku, ali to nas ne opravdava. Morali smo i mogli biti mnogo bolji - dodao je Malenica.

Razočaranje nije krio ni Mile Škorić, Osijek je bio favorit, ali se na travnjaku tako nije postavio i rezultat toga je samo osvojen bod.

- Nisam nezadovoljan samo bodom već i našom igrom. Jednostavno nismo bili na nivou, nismo bili pravi, bez trke i dobrih pasova se ne može pobijediti nikoga. Pa ni na papiru puno slabije momčadi.

Bod dragocjen

Visoki Frane Ikić odigrao je dobru utakmicu u dresu Cibalije, bilo ga je na obje strane igrališta i stizao je zatvarati sve što je morao.

- Bilo je teško igrati, jer smo znali tko nam dolazi u goste i kakva je kvaliteta Osijeka. Uz to znamo da je slavonski derbi poseban susret za oba kluba. Mislim da smo odigrali sasvim dobru utakmicu i na kraju zasluženo osvojili bod.

Strijelac jedinog pogotka za Osijek bio je Haris Hajradinović. Pogodio je s bijele-točke, iz igre jednostavno nije išlo.

- Težak teren, a naše treniranje u dvorani skoro cijeli prošli tjedan uzelo je danak. Željeli smo pobjedu, planirali uzeti bodove, ali nije išlo. To je sport, to je nogomet..., ne ide uvijek kako želiš.

Josip Barišić nekada je bio Osijekov džoker, napadač koji je spašavao klub. U nedjelju je imao debi za drugog slavonskog prvoligaša, Cibaliju, ali prvi nastup nije okrunjen pogotkom. Dva puta bio je u dobroj prilici, jednom je Malenica osujetio njegovu namjeru, drugi put se ispriječila stativa.

- Za Cibaliju je svaki bod dragocjen, borili smo se da dođemo i do sva tri, međutim nismo uspjeli. Bilo bi lijepo da sam postigao pogodak, ali ne treba kukati, već biti realan i spremiti se za sljedeće susrete i biti još bolji. Dolazi nam Rudeš, a naš plan je jasan - upisati pobjedu - otkrio je vinkovačke želje Josip Barišić.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike