Osijek
ANKETA STUDENTSKOG ZBORA

Studente najviše zanima kako napisati projekt za fondove Europske unije
Objavljeno 12. ožujka, 2018.

Studentski zbor Sveučilišta J. J. Strossmayera početkom godine proveo je anketu među studentima o izvannastavnim aktivnosti koje ih zanimaju i u kojima bi željeli sudjelovati u ljetnom semestru – edukacijskim, kulturno-umjetničkim, sportskim ili zabavnim. Anketu je ispunilo više stotina studenata, a na temelju rezultata Zbor planira organizaciju različitih atraktivnih aktivnosti, najavljuje predsjednik Stjepan Ćurčić.

- Od edukativnih aktivnosti kroz anketu su se iskristalizirale tri radionice koje studenti žele. Trening govorništva, odnosno komunikacijskih vještina, radionica o pisanju projekata za EU fondove te aktivnosti vezane uz informiranje o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja. Komunikacijski trening i radionica pisanja projekata za EU fondove već su dogovoreni, još samo trebamo uskladiti točne termine pa ćemo preko web stranice i društvenih mreža objaviti poziv zainteresiranim studentima – objašnjava Ćurčić. Od sportskih aktivnosti interes je iskazan za plesne tečajeve te fitness.

- U suradnji sa Sveučilištem dogovoreno je da će srijedom od 10 do 17 sati na Gradskim bazenima Osijek prvih 50 studenata imati besplatan ulaz, a ostali će uz predočenje iksice ili indeksa ulaznicu plaćati deset kuna. U suradnji sa Športsko-plesnom udrugom Feniks organiziramo i besplatan tečaj plesa, koji je planiran za početak travnja i trajat će dva mjeseca – istaknuo je. Od kulturno-umjetničkih aktivnosti interes je u najvećoj mjeri iskazan za koncerte i predstave, za što će se Studentski zbor pobrinuti u okviru Osječkog ljeta mladih. Što se tiče zabave, studenti su izrazili želju za različitim oblicima studijskih putovanja te partije i druženja na kojima se mogu međusobno upoznavati.

- Što se putovanja tiče, vidjet ćemo što se oko toga može napraviti, a kao pravo mjesto zabavnih i sportskih aktivnosti ističemo organizaciju šeste studentske roštiljade, koju pripremamo u svibnju – kaže Ćurčić. J. Pejaković

Od edukativnih aktivnosti studente zanimaju i radionice o komunikacijskim vještinama

Možda ste propustili...

OTVOREN JE NATJEČAJ - PRIJAVITE SE

Najbolji maturantski slogan je...