Učionica
NASTAVAK ŠPORTSKIH AKTIVNOSTI STUDENATA SVEUČILIŠTA U OSIJEKU NA SVEUČILIŠNOJ I NACIONALNOJ RAZINI

Studentice i studenti Sveučilišta u Osijeku nadmetali se u plivanju
Objavljeno 11. ožujka, 2018.

U okviru Sveučilišnoga športskog prvenstva na Sveučilištu u Osijeku u akademskoj godini 2017./2018., u povodu Dana grada Osijeka, u prosincu 2017. na Gradskim bazenima održano je natjecanje u plivanju na kojem je nastupilo ukupno 35 studentica i studenata.

U konkurenciji studentica po disciplinama pobijedile su: Mirjana Romić (PTFOS) – slobodno; Doris Jelić (FOOZOS) – prsno te Paula Herek (EFOS) – leđno. U konkurenciji studenata pobjednici su bili: Damir Vidović (POLJOS) – slobodno; Antonio Kercel (PTFOS) – pobjeda u dvjema disciplinama (prsno i leđno); Lovro Dijanović (PRIMOS) te u štafeti ekipa u sastavu Tomas Tadić, Tin Mesić, Domagoj Džalto i Patrik Petrov (FOOZOS). Sveučilišno športsko prvenstvo nastavljeno je nadmetanjima tijekom ožujka. Posljednja dva kola košarkaškoga nadmetanja za studente organizirana su 1. i 7. ožujka, a 8. ožujka počelo je odbojkaško natjecanje za studentice i studente. Ukupno je prijavljeno devet ekipa u ženskoj i šest u muškoj konkurenciji. U ožujku se održava i natjecanje u stolnom tenisu, a šahovsko je nadmetanje na rasporedu 21. ožujka.

Kada je riječ o državnim natjecanjima, futsal reprezentacija Sveučilišta u Osijeku 27. i 28. veljače odigrala je u Slavonskom Brodu prva tri kola Unisport futsal lige, a protivnici su bili: Sveučilište u Zagrebu, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Veleučilište u Slavonskom Brodu. Studentski športski savez Sveučilišta u Osijeku domaćin je kvalifikacijskoga turnira za Unisport natjecanje u rukometu za studente koje će biti održano 21. i 22. ožujka u Športskoj dvorani Jug. Sveučilišna reprezentacija u košarci (studenti) u Vukovaru će 27. i 28. ožujka, u konkurenciji Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta Sjever i Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, pokušati izboriti poluzavršnicu Unisport natjecanja u Splitu tijekom travnja.

Igor SALAJIĆ
BESPLATNO I POVOLJNO PLIVANJE ZA STUDENTE SRIJEDOM

Ured za športsku djelatnost Sveučilišta u Osijeku u ljetnom semestru akademske godine 2017./2018. organizirat će na Gradskim bazenima plivanje kao športsku aktivnost u slobodnom vremenu studentica i studenata. Navedena aktivnost provodi se u razdoblju od 7. veljače do 8. lipnja 2018. svake srijede od 10 do 17 sati uz nazočnost dvaju predavača tjelesne i zdravstvene kulture. Za prvih 50 studenata ulaz je besplatan, a svi ostali mogu kupiti ulaznicu po povoljnoj cijeni od 10 kuna uz predočenje studentske iskaznice „iksice“ ili indeksa. (Dražen Nikšić)

Možda ste propustili...

7. MEĐUNARODNI FESTIVAL VOKALNE GLAZBE INTERVOX 2019

Svečanosti vokalne glazbe u gradu slavnoga dirigenta Lava Mirskoga

SREDIŠNJA PROSLAVA DANA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU I SVEČANA SJEDNICA SVEUČILIŠNOGA SENATA

Obilježena 44. akademska godina od osnutka Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

PREDSTAVNICI AFRIČKE OTOČNE NACIJE ODUŠEVLJENI ISTRAŽIVAČKIM KAPACITETIMA FAZOS-A

Izaslanstvo Sveučilišta na Mauricijusu u posjetu Osijeku

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik