Sport
OSMINA FINALA EUROPSKE LIGE

Borussia prvi put izgubila od nekog austrijskog kluba
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Nakon prvih utakmica osmine finala Europske lige gostujuće momčadi mogu biti zadovoljne jer ih se većina kući vratila s obećavajućim rezultatima za ukupno slavlje. Najbolje je prošao Arsenal, koji je u najzvučnijem paru kola na San Siru svladao Milan 2:0. Prekinuli su “topnici” time svoj niz od četiri poraza, nanijeli “rossonerima” prvi poraz nakon 14 utakmica te napravili veliki korak prema četvrtfinalu.

- To je važna pobjeda nakon tjedna iz noćne more. No, ona ne znači i kvalifikaciju jer posao moramo dovršiti kod kuće. Sretan sam kako je momčad reagirala i pokazala borbeni duh. Nakon prvih 45 minuta pali smo, što je i normalno kada se zna da smo odigrali četiri utakmice u deset dana - rekao je nakon utakmice menadžer Arsenala Wenger.

Njegov kolega na klupi Milana Gattuso čestitao je gostima na zasluženom slavlju, ali i izrazio žaljenje što njegova momčad nije realizirala neke od prilika koje je stvorila.

- Arsenal je bio primjetno bolji u prvom poluvremenu i mogao je postići i više pogodaka. Međutim, mislim da smo i mi mogli zabiti poneki gol jer smo imali prilika. Nismo igrali kao momčad, što je bila naša najveća snaga u posljednje vrijeme.

Za najveće iznenađenje pobrinuo se RB Salzburg, koji je u Dortmundu slavio protiv Borussije 2:1, zabilježivši prvu pobjedu u Njemačkoj, a “crno-žuti” pretrpjeli su prvi poraz od nekog austrijskog kluba. Pobjedu u gostima zabilježio je i Lyon, kod CSKA Moskve, te tako sačuvao nadu da može do finala koje se igra upravo na njegovu stadionu. Najuvjerljiviju pobjedu zabilježio je Atletico Madrid, koji je 3:0 slavio protiv lidera ruskog prvenstva Lokomotiv Moskve i tako odradio većinu posla za četvrtfinale. Pred teškim je izazovom za uzvrat bio i Zenit, no krasan pogodak Criscita iz slobodnog udarca u završnici susreta protiv RB Salzburga na kraju mu je donio obećavajući rezultat. Ni drugi talijanski predstavnik Lazio nije stekao prednost na domaćem terenu, nakon što je samo remizirao 2:2 protiv kijevskog Dynama, stoga će Talijani morati odraditi veliki posao u uzvratu kako ne bi ostali bez sudionika u četvrtfinalu. G. Roguljić

REZULTAT PRVIH SUSRETA

Milan - Arsenal 0:2 (Mkhitaryan 15, Ramsey 45), Borussia (D) - RB Salzburg 1:2 (Schürrle 62; Berisha 49-11m, 56), CSKA Moskva - Lyon 0:1 (Marcelo 68), Atletico Madrid - Lokomotiv Moskva 3:0 (Niguez 22, Costa 47, Koke 90), Sporting - Viktoria Plzen 2:0 (Montero 45, 49), Marseille - Athletic Bilbao 3:1 (Ocampos 1, 57, Payet 14; Aduriz 45-11m), RB Leipzig - Zenit 2:1 (Bruma 56, Werner 77; Criscito 86), Lazio - Dynamo (K) 2:2 (Immobile 54, Anderson 62; Cigankov 52, Moraes 79). Uzvrati se igraju 15. ožujka.

Hrvati u Europskoj ligi

Nikola Kalinić (Milan) - igrao od 62. minute

Duje Ćaleta-Car (RB Salzburg) - odigrao cijeli susret

Vedran Ćorluka (Lokomotiv Moskva) - odigrao cijeli susret

Josip Pivarić (Dynamo Kijev) - odigrao cijeli susret

Možda ste propustili...

SAVATE PRVENSTVO HRVATSKE

HUS-u četiri medalje

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike