Sport
PRVA HMNL

Uspinjača za nastavak serije
Objavljeno 9. ožujka, 2018.

Pobjedom u Zagrebu protiv Alumnusa osječki malonogometaši otvorili su si mogućnost ulaska u pobjedničku seriju. Naime, sada ih očekuju dva uzastopna domaća susreta, prvo večeras protiv Uspinjače, a onda i za tjedan dana s Crnicom. Budu li uspješni, nanizat će četiri uzastopne pobjede, što se u povijesti događalo vrlo rijetko. Osim toga, trijumf u Zagrebu “ubacio” je Osijek Kelme na poziciju koja vodi u doigravanje za prvaka, ali kako bi ga dohvatili, Marina Smoju i njegovu momčad čeka još puno teškog rada. On počinje baš utakmicom protiv Uspinjače. Letimičan pogled na ljestvicu neupućenog laika doveo bi do zaključka kako su Osječani u tom susretu izraziti favoriti, ali...

- Uspinjača je puno toga podredila baš ovoj utakmici i dolaze nam u goste s pobjedničkim ambicijama. Imaju dobru momčad, ali su nepredvidljivi kada je u pitanju agnažman tijekom utakmice. Još se sjećam susreta u Zagrebu kada su nas doslovce pregazili. To je jedan od dva susreta koje smo odigrali ove sezone u kojima nismo imali baš nikakvih izgleda za pobjedu. Stoga se ni slučajno ne smijemo opuštati i zadovoljavati rezultatima ostvarenim u posljednja dva kola - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea.

Dva posljednja nastupa, dva ista rezultata, ali dva posve različita dojma koje je ostavila osječka momčad.

- Protiv Albone Potpićan'98 imali smo puno pogrešaka, ali smo dobili utakmicu na insipraciju Andreja Pandurevića, dok smo u Zagrebu izgledali puno kompaktnije i bolje. Opet je bilo nekih pojednačnih defenzivnih propusta, ali globalno smo odigrali vrlo dobru utakmicu. Ako želimo večeras slaviti protiv Uspinjače, morat ćemo biti još stabilniji i čvršći u obrani. U situaciji smo da nam se otvorila dobra prilika za ulazak u doigravanje, a ako želimo čuvati te izglede na životu, onda iz ova dva domaća susreta trebamo uzeti svih šest bodova - smatra Smoje.

U posljednje vrijeme proradio je Andrej Pandurević, koji je u dva susreta zabio šest pogodaka, pa ako bude u sličnoj formi, gadnih će problema imati obrana Uspinjače. Odlična je vijest što Pandurević nije osamljen kada je u pitanju napadački arsenal. Protiv Alumnusa odličan je bio i Goran Dakić, što je odlična vijest za Smoju. Uglavnom, u posljednja dva nastupa Osijek Kelme se baš raspucao. Zabio je 14 pogodaka, što samo govori koliko je Smoje pozornosti posvetio napadačkoj igri i realizaciji koja je jesenas ozbiljan problem. Nema dvojbe kako su Osječani u dobrom tonusu, a raspoloženje uoči susreta protiv Uspinjače podiže i činjenica kako će im rotacija biti proširena za jedno iskusno i dokazano prvoligaško ime. Naime, napokon je pravo nastupa stekao povratnik u redove Osijek Kelmea Armando Kajfeš, a s njim bi osječka momčad trebala dobiti nove opcije u oba smjera igre.

Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati.

Dalibor KELER
PAROVI 16. KOLA

U 16. kolu Prve HMNL sastaju se: Split Tommy - Albona Potpićan '98, Osijek Kelme - Uspinjača (Zagreb), Crnica (Šibenik) - Brod 035, Nacional Zagreb - Square (Dubrovnik), Futsal Dinamo (Zagreb) - Vrgorac, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Alumnus (Zagreb).

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA ĐAKOVA ZA 2023. GODINU

Ispred svih su Ivana i Andrej

Najčitanije iz rubrike