Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

“Brokeri” uspješniji izvan Gradskog vrta
Objavljeno 8. ožujka, 2018.
Treba nam bolji učinak na našem parketu, kaže Vladimir Krstić, trener Osječana, koji u subotu dočekuju Split

Stigli su košarkaši Vrijednosnica Osijek do svoje pete pobjede u HT Premijer ligi. U 17. kolu bili su uspješni gosti, dva boda donijela su se iz Zadra, gdje su zasluženo svladali Jazine Arbanasi (87:84). Treća je to pobjeda na strani, što znači da su igrači Vladimira Krstića trenutno uspješniji izvan Gradskog vrta.

- Odigrali smo dobru utakmicu, uoči koje sam se malo pribojavao naše reakcije. Prvenstvena stanka bila je duga, nekoliko igrača je zbog problema s ozljedama treniralo tek tjedan uoči utakmice, a neki nisu ni mogli zaigrati. No odigrali smo dobrih 40 minuta, domaćin je samo do uvodnog dijela druge četvrtine bio u prednosti, nakon toga je bilo sve na našoj strani. Bilo je malo neizvjesnosti u završnici, iako smo prije toga vodili i s 13 razlike. No bez obzira na to što je naš suparnik trenutno u zoni ispadanja, riječ je o momčadi koja vrijedi puno više - smatra trener Vrijednosnice Osijeka.

Pobjeda u Zadru trebala bi biti prekretnica prema i dalje pozitivnom smjeru. Bilo je ove sezone utakmica koje su također mogli riješiti u svoju korist, ali ovaj su put “brokeri” ostali čvrsti i koncentrirani do kraja, što je svakako dobra vijest za nastavak prvenstva.

U pobjedi kod Jazina do izražaja je došao odličan momčadski napadački učinak. Čak šest igrača bilo je dvoznamenkasto u poenima, a predvodio ih je Arian Došen s 22 poena.

- Odličan je Došen bio u oba smjera, u obrani je napravio i posao na njihovu najboljem šuteru Sarajliji, koji je većinu poena zabijao s linije slobodnjaka (gosti su ih izveli čak 35, pogodili 20, nap. a.). No svi ostali odradili su svoj dio posla, pobjeda je i više nego zaslužena - kaže trener košarkaša s Drave, koji su se napokon domogli i željene pozicije u poretku HT Premijer lige. Osmo mjesto znači i doigravanje, ali do njega ima još dosta iskušenja.

- Gostujući učinak je solidan, ali treba nam bolji na našem parketu. Dobra je vijest da od preostalih osam dvoboja čak šest igramo u Gradskom vrtu, ali od toga je pet s momčadima iz gornjeg doma. Potrudit ćemo se da što je moguće više bodova ostane kod kuće - najavljuje Krstić.

Prvi “zvučni” gost je Split, koji stiže u subotu (17.05) u sklopu 18. kola.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike