Sport
NADZOR HNS-A U VINKOVCIMA

Za finale Kupa obnova stadiona
Objavljeno 7. ožujka, 2018.

Nastavak proljetnog dijela sezone donio je mnogim klubovima probleme kada je u pitanju odigravanje prvenstvenih utakmica. Loše vrijeme, snijeg, kiša, a i niske temperature do sada su prouzročili odgodu dosta utakmica i poremetili trenažni ciklus. Jedna od ugroženijih momčadi je i Cibalia. Tereni koje posjeduje vinkovački klub su u toliko teškom stanju da je na njima gotovo nemoguće održavati treninge, a kamoli igrati. Stoga se opet otvorilo pitanje uređenja glavnog travnjaka stadiona, kao i izgradnja terena s umjetnom travom o kojemu se već govori godinama.

Novi predsjednik Cibalije Josip Kuterovac jučer (utorak) imao je goste iz HNS-a koji su došli pregledati travnjak, a i kompletan stadion budući da je Cibalia domaćin finala Hrvatskog nogometnog kupa. Obiđen je kompletan prostor stadiona i točno dogovorene obveze koje kao organizator prezuima HNK Cibalia i Nogometni savez Vukovarsko-srijemske županije i što se sve mora ispuniti u kojem razdoblju. Do finala Kupa cijeli stadion trebao bi se dobro “ušminkati”.

- Neće to biti samo šminkanje, bit će to značajno ulaganje. Preporuka je da još ne idemo u javnost s konkretnim informacijama, ali mogu reći da će tu biti značajno ulaganje, a nakon finala stadion će ostati Cibaliji u puno boljem stanju nego što je sada - rekao je Kuterovac.

Javna je tajna kako će se za tu priliku promijeniti sjedalice na zapadnoj tribini stadiona i da će buduće sjedalice biti puno komfornije od postojećih. Najvjerojatnije je da će se i svlačionice obnoviti kako bi i igrači dobili veći komfor.

Ipak, za igru će biti najvažnije stanje samog travnjaka. On se za ovu priliku neće dirati?

- Za finale Kupa koristit će se travnjak ovakav kakav je sada, samo će se dotjerati i siguran sam da će biti u puno boljem stanju. Za tu svrhu postoje razna pomagala koja ćemo dobiti na korištenje, tako da se za travnjak ne bojim da će biti dobro pripremljen. Što se tiče rekonstrukcije travnjaka, on će ići na kraju sezone kada će se kompletno izmijeniti travnjak s drenažom i podzemnim navodnjavanjem. To je drugi projekt na kojemu se radi i do kraja sezone bit će sve spremno za rekonstrukciju.

Hoće li u sklopu tog projekta biti i grijanje travnjaka, ni sami u klubu ne znaju jer je projekt u tijeku i mogućnost postoji da i to bude uvršteno u rekonstrukciju. Ipak, u zimskim mjesecima uvijek se otvori pitanje terena s umjetnom travom na kojemu bi se i u ovakvim uvjetima moglo kvalitetno trenirati. Već godinama se to pitanje postavlja, a dalje od toga se nije krenulo.

- To je gorući problem, posebno se to pokazalo ove zime. To nam je potrebno i sigurno je da ćemo "upregnuti" sve sile kako bismo došli do takvog terena. Cibalia ima nekoliko terena na raspolaganju i jedan od njih će biti s umjetnom travom kako bi se momčadi mogle kvalitetno pripremati i u lošijim vremenskim uvjetima. U našem planu je to jedna od bitnih točaka. Za sada idemo korak po korak, pa ćemo vidjeti kada će i to doći na red.

U nedjelju na stadionu Cibalije igrat će se slavonski derbi između Cibalije i Osijeka, a s obzirom na stalna odgađanja pojedinih utakmica pitanje je hoće će travnjak biti spreman za tu priliku.

- Sigurno je da će travnjak biti spreman. Već od danas krenuli smo s pripremom za tu utakmicu. Uz pomoć ljudi i strojeva teren bi trebao za nedjelju biti dobro pripremljen. Nadam se samo da neće biti dodatnih padalina koje bi pogoršale stanje. Vjerujem da će derbi s Osijekom biti vrhunski kako na tribinama, tako i na travnjaku - zaključio je predsjednik Cibalije. A. Grgić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike