Sport
MURSA-OSIJEK

U igri su bodovi za lov na treće mjesto
Objavljeno 21. veljače, 2018.

Prošlog su vikenda nakon dugo vremena odbojkaši Murse-Osijek doživjeli poraz u Superligi. Pobjednička serija trajala je od 16. prosinca i protegnula se na čak pet utakmica. No, svaka serija jednom stane, a “mursaši” su poraženi tamo gdje se to i očekivalo. U Domu odbojke na Savi lider je bio prejak, zagrebačka je Mladost još jednom potvrdila zašto ne gubi u utakmicama za superligaške bodove.

- Ništa se strašno nije dogodilo, zasluženo smo izgubili od momčadi koja je odradila cijeli susret na visokoj razini. Nismo uspjeli parirati kako i koliko smo željeli, vidi se to i prema broju osvojenih poena, koji je bio daleko ispod naših očekivanja. To je drugo gostovanje u Zagrebu koje smo odigrali nešto slabije, ali i iz poraza se da nešto naučiti te vidjeti gdje smo u odnosu prema lideru prvenstva - kaže trener Davor Meringer.

Na tablici prve jakosne skupine nisu daleko od lidera, bar u poretku. Osječani su dvije stepenice iza “mladostaša”, ali bodovna je razlika velikih 17 poena, a drugoplasirani Kaštelani bježe osam bodova. No, zato “mursaši” imaju tri boda više u odnosu prema svojem večerašnjem gostu u sklopu 9. kola. U Gradski vrt stiže Rijeka (18 sati), direktan rival u borbi za “tricu”.

- Protiv Riječana čekaju nas dvije utakmice u razmaku od tri dana jer smo već za vikend na Kvarneru. Prošle smo sezone, također, vodili identičnu bitku s istim suparnikom, koji je na kraju završio ispred nas. Sada želimo uzvratiti. U dobroj smo poziciji, ali ne treba zaboraviti da su naše utakmice uvijek neizvjesne, stoga ne treba na ništa računati unaprijed. Znamo da bi u slučaju pobjede napravili veliki korak prema trećem mjestu, s kojeg želimo startati i u doigravanje - priznaje Meringer, koji je svjestan da iste želje imaju i Riječani, stoga bi večeras moglo biti zanimljivo.

U dosadašnja dva ovosezonska obračuna, domaći parket nije bio prednost. Rijeka je u Gradskom vrtu slavila u tri seta, dok je Mursa-Osijek uzvratila pobjedom u pet setova, i to nakon što je imala zaostatak 0:2. Upravo je ta pobjeda bila i prekretnica nakon kojeg je Meringerova momčad zaredala puno boljim igrama i rezultatima. Stoga bi i Rijeka mogla napokon pasti u Gradskom vrtu.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

EURO PRED VRATIMA, A NIJEMCIMA U FOKUSU - IZBORNIK

Bayern kvari planove reprezentaciji

Najčitanije iz rubrike