Sport
OSIJEK - RIJEKA

Zekić: Želim našu bolju igru, više agresivnosti i čvršći duel
Objavljeno 17. veljače, 2018.
Subotnji susret će početi Šorša i Boban, a možda i Šimunec

Vezani članci

DOMAGOJ PAVIČIĆ:

Vrijeme je za naplatu dugova

Poraz od Dinama uzburkao je duhove u Gradskom vrtu. Ne sama činjenica što se izgubilo od lidera prvenstva, nego više zbog načina na koji se to dogodilo. Otvorili su se mnogobrojni upitnici oko stvarne vrijednosti aktualne momčadi bijelo-plavih.

U takvom, upitnicima nabijenom, ozračju Osječani dočekuju novi derbi. Ovaj put je na drugoj strani aktualni prvak Rijeka, a to nudi priliku za iskupljenje, jer bi eventualna pobjeda bitno popravila raspoloženje. Igra protiv Dinama nije ostavila previše prostora za optimizam, ali recimo da je to bio samo izrazito slab dan bijelo-plavih. I bacimo premijeru u arhiv.

Igrati, a ne pričati

Nema više smisla vraćati se na taj susret, jer razmišljanje o njemu samo može prouzročiti probleme, a to je posljednje što treneru Zoranu Zekiću sad treba. Trebaju mu rješenja, a ne problemi.

- Buran tjedan je iza nas. Bilo je puno analiza, razgovora, prigovora, kritika, ali sad to sve moramo ostaviti iza sebe. Čeka nas novi derbi i sve što mogu željeti uoči njega jest bolja naša igra, više agresivnosti, čvršći duel, više povratnog trčanja i kvalitetnija defenziva. Pod tim ne mislim samo na posljednju liniju nego i na cijelu momčad - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

S druge strane bit će Rijeka, koja je ove zime doživjela brojne kadrovske promjene.

- S te strane, redizajnirana Rijeka možda jest mala nepoznanica, jer je puno novih igrača, ali trener je isti, pa sam siguran kako će i zahtjevi u njihovoj igri biti isti, a njih dobro poznajemo. Uostalom, mnogo mi je važnije kako ćemo mi izgledati. Hoćemo li biti sposobni ispuniti osnovne zahtjeve u igri, koji su temelj za kvalitetniju igru u oba smjera - smatra Zekić.

Iz Rijeke dolaze najave koje vruć krumpir uloge favorita prepuštaju Osijeku.

- Da, da. Nama uloga favorita, a oni dolaze po tri boda. Pustite te priče - hladno će Zekić.

Prijelazni rok je završio, a Zekić ni izbliza nije dobio što je želio u vezi s pojačanjima.

- Nije na meni da pričam o tome. Mogu samo reći hvala Bogu da je završio. Doveli smo to što smo doveli, ali treba razmišljati i o nastavku razvoja nekih naših igrača. Ne smijemo sada baciti dvije godine koje smo potrošili na razvoj Mioča, Malenice ili Grgića. Trebaju dobiti prostor za daljnji razvoj i pokušati ih do kraja izvesti na pravi put. Ne bismo trebali biti pod tolikim pritiskom. Naš primarni cilj je izlazak na europsku scenu, a od njega nismo daleko. U ovom je trenutku najvažnije srediti glave i vratiti se načinu igre koji nas je podigao do ove razine - smatra Zekić.

Ulaze Boban i Šorša

Promjena u momčadi će biti. Nakon dugo vremena priliku će otpočetka dobiti Tomislav Šorša na desnom beku, a u vrhu napada trebao bi osvanuti Gabrijel Boban.

- Trebao je zaigrati i Pušić, ali on se protiv Dinama ozlijedio, pa ne konkurira za momčad. Kapetan Barišić je još uvijek na terapijama pa nemamo ni njega. Lopa? Nije u željenoj formi, ali ja u ovom trenutku jednostavno ne vidim boljeg igrača od njega u našem igračkom kadru. Imao je nekih privatnih problema u posljednje vrijeme, ali to je sad iza njega, pa vjerujem da će krenuti uzlaznom putanjom - otkriva Zekić.

Ipak, najveća je dvojba koga postaviti u stoperski par s Miletom Škorićem. Izbor mu je baš nezahvalan. Odabrati Matea Baraća, koji je bio tragičar susreta s Dinamom, ili u vatru gurnuti Andreja Šimuneca, koji je pak veći dio priprema imao probleme s ozljedom, zbog čega nije odigrao ni jedan pripremni susret u Španjolskoj. Kako god se pogleda, stanje u kojem Osijek dočekuje aktualnog prvaka nije bajkovito, ali baš to bi trebao biti motiv više igračima da pokažu vrijede li Osijekova dresa.

Dalibor KELER

OSIJEK - RIJEKA

Početak: subota, 15 sati

Malenica-Sluga

Šorša - Raspopović

Škorić - Župarić

Šimunec - Punčec

Bočkaj - Žuta

Mioč - Bradarić

Mudražija - Pavičić

Grezda - Kvržić

Hajradinović - Puljić

Lopa - Heber

Boban - Čolak

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 17.500

Sudac: Duje Strukan (Split)

PRVA HNL - 22. kolo

SUBOTA

15 sati

Osijek - Rijeka

17 sati

Istra 1961 - Lokomotiva

NEDJELJA

15 sati

Dinamo - Hajduk

17 sati

Slaven Belupo - Cibalia

Mali derbi

OSIJEK JE DVAPUT SVLADAO RIJEKU OVE SEZONE

Možda ste propustili...

MURSA-OSIJEK UZVRATILA KAŠTELANIMA I PORAVNALA SERIJU

Odluka u finalisti doigravanja za prvaka pada u nedjelju

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike