Sport
PRVA HMNL

Osijek Kelme s dosta
problema dočekuje Vrgorac
Objavljeno 16. veljače, 2018.

Večeras se nastavlja sezona u Prvoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, a Osijek Kelme će na premijeri dočekati jaki Vrgorac. Osječani, koji su odlično ušli u sezonu, a onda upali u veliku seriju negativnih rezultata, koju su prekinuli tek u posljednjem kolu prvog dijela sezone pobjedom u slavonskom derbiju, drugi dio sezone dočekuju s dosta nepoznanica. Naime, zimus ih je napustio član prve četvorke Robert Nospak, koji će igrati za Crnicu, a zbog administrativnih problema Osječani za premijeru nisu uspjeli registrirati igrače koji su trebali ojačati konkurenciju.

- Dogovorili smo sve s Aleksandrom Živanovićem i povratnikom u naš klub Armandom Kajfešom, ali zapelo je s njihovim certifikatima iz Libanona odnosno Njemačke, pa ćemo susret s Vrgorcem dočekati slabiji nego u jesenskom dijelu sezone - kaže Marin Smoje, trener osječkih malonogometaša.

I jesenas mu je igrački kadar bio oskudan, a trenutačna situacija samo je pogoršala cijelu sliku. S druge strane, Vrgorac je u velikom naletu i mirne savjesti možemo zaključiti da će biti favorit u Zrinjevcu. Osječanima i njihovu treneru Marinu Smoje ostaje tek nada kako će ih možda uhvatiti na krivoj nozi, kao što su to učinili jesenas na startu prvenstva, kada su neočekivano slavili u Vrgorcu.

- Iako nam situacija nije idealna, nećemo se predati. Vrgorac je brza i neugodna momčad, koja je u Kupu izbacila Novo vrijeme Apfel, koje spada među najjače naše momčadi, što dovoljno govori o njemu, ali možda ga možemo opet uhvatiti na spavanju kao jesenas. Oni dolaze u Zrinjevac uzeti cijeli plijen, a mi se trebamo postaviti hrabro - kaže Smoje.

Nema se trener Osijek Kelmea baš za što uhvatiti. Može se jedino nadati trenutku inspiracije svoje momčadi, te sreći kao savezniku jer svi ostali parametri su, treba priznati, na strani Vrgorčana. U njihovim je redovima i dojučerašnji igrač Osijek Kelmea Zvonimir Horvat, koji je, poput Kajfeša, zaklopio još jedan pokušaj igranja u inozemstvu. Obojica su bila u Njemačkoj. Uglavnom, dugo se Osijek Kelme nije našao u baš tako zahtjevnoj situaciji, ali možda baš ona dodatno motivira Smojine igrače. Osijek Kelme će doista morati ponuditi nešto posebno ako želi pobijediti u toj utakmici. Večerašnji susret u Zrinjevcu počinje u 20 sati. D. Keler

PAROVI 12. KOLA

U 12. kolu Prve MNHL igraju: Crnica (Šibenik) - Nacional Zagreb, Split Tommy - Futsal Dinamo (Zagreb), Osijek Kelme - Vrgorac, Alumunus (Zagreb) - Albona Potpićan '98, Novo vrijeme Apfel (Makarska) - Brod 035, Uspinjača (Zagreb) - Square (Dubrovnik).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike