Sport
POBJEDA RUKOMETAŠA SPAČVE-VINKOVCI

Odlični Vinkovčani u nastavku
Objavljeno 11. veljače, 2018.

Rukometaši Spačve-Vinkovci odličnim drugim poluvremenom svladali su Umag u 13. kolu Premijer lige. Vinkovčani su u susret ušli s velikom željom jer se radilo o suparniku koji je izravan pretendent za Ligu za prvaka. Želja za uspjehom protiv oslabljenih Umažana sputavala ih je cijelo prvo poluvrijeme i da na vratima nisu imali raspoloženog vratara Dražena Stojanovića koji je skupio devet obrana i tako spriječio rukometaše Umaga da osim jednog vodstva u 14. minuti ostvare nešto više. Za lošije izdanje u prvom poluvremenu kriva je i preciznost Vinkovčana, koji u odličnim situacijama nisu uspijevali svladati raspoloženog vratara gostiju Dinu Slavića. Ipak su rukometaši Josipa Mečića na odmor otišli s pogotkom prednosti.

Nakon odmora krenula je neka druga priča. Na vratima Vinkovčana briljirao je Ivan Ereš, a uz njega obrana je zaigrala puno žešće i pokretljivije, pa su napadi gostiju trajali i po nekoliko minuta, da bi ih na šut prisilili suci dizanjem ruke za pasivan napad. Iz minute u minutu penjala se razlika u korist Vinkovčana. Na kraju “plus osam” nije slika stanja na parketu, jer su Vinkovčani zaista djelovali moćno u tih drugih 30 minuta. Uz oba vratara, ponovno je odličan u napadu, nakon splitskih 16 pogodaka, bio Marko Vignjević. Ovaj put postigao je 11 pogodaka. Nepravedno bi bilo ne spomenuti Domagoja Nedića (5), Ranka Božića (1) i Dinu Vukušića (4) koji su održavali pozitivan rezultat u prvom poluvremenu. Igrom u drugom poluvremenu svi su igrači zaslužili ovacije kojim su ih navijači ispratili nakon završetka utakmice. Na kraju bismo mogli zaključiti kako je Spačva ovom utakmicom pokazala da ima momčad za vrh Premijer lige, posebno kada prikazuje igre kao u drugom poluvremenu. Prikažu li to u kontinuitetu, ulazak u Ligu za prvaka bit će samo formalnost. A. Grgić

SPAČVA 29 (12)
UMAG 21 (11)

VINKOVCI – SD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 250. Suci: Igor Barle i Saša Vučić (oba iz Zagreba).

SPAČVA-VINKOVCI: Stojanović, M. Jurić, Maroš, Lučić, I. Jurić 1, Nađ 1, Vešligaj 3, Mihaljević, Nedić 5, Vignjević 11(4), Božić 1, Babić, Vukušić 4, Ranogajec 2(1), Ćuk, Ereš 1.

UMAG: Koler 1, Maros, Horozović 2, Šolić, Matanović 5(2), Milinković, Beliga, Maršan 6, Slavić 1, Gorenac, Bura 6, Sinčić.

SEDMERCI: Spačva-Vinkovci 6(5), Umag 2(2); ISKLJUČENJA: Spačva-Vinkovci 2 min. (Božić), Umag 8 min. (Koler, Maršan 4, Gorenac).

Možda ste propustili...

MURSAŠI SE ISKAZALI U KAŠTELANSKOJ MAJSTORICI

Najtežom stazom ponovno do finala doigravanja za prvaka

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike