Tehno
SAVJETUJEMO: TECH VALENTINOVO

Top tri poklona za nju i njega
Objavljeno 9. veljače, 2018.

Ako ste pročitavši ovaj naslov reagirali uzvikom: “Pa zar već!”, onda je ovo sadržaj koji nikako ne biste trebali preskočiti. Naime, do Dana zaljubljenih, ili Valentinova, ostalo je još samo malo, a svi znamo što se očekuje na taj dan. Osim, dakako, zagrljaja i poljubaca, neizostavni dio Valentinova jesu i darovi. Koliko god neki rekli kako je bit u ljubavi, s čime se bezrezervno i slažemo, nitko se neće naljutiti ako ljubav potvrdite i kojim darom. Jer, tko ne voli dar i iznenađenje? Mi za takvu osobnu ne znamo. Za Valentinovo odabrali smo top tri dara koja smo nedavno imali prilike isprobati, a koji su nas u toliko oduševili da si ih i sami možemo samo poželjeti. Također, darovi su univerzalni, dostupni u različitim bojama, i kao takvi idealni su i za nju i za njega, bez onoga ili između.

Garmin Vivomove HR

Našu listu top-poklona otvara Garmin Vivomove HR. Ako niste upoznati s ponudom Garminovih uređaja, već pogled na sliku ovog poklona otkrit će kako se radi o ručnom satu. Međutim, kako iza ovog sata stoji veliki Garmin, ovdje nije riječ o tek pukom satu koji pokazuje vrijeme. Dakako, riječ je o pametnom satu, ili možda bolje rečeno hibridnom pametnom satu. Iako je kroz naše ruke prošlo nekoliko pametnih satova ili uređaja za praćenje aktivnosti, ovo je bez imalo zadrške najbolje rješenje koje smo ikada imali prilike vidjeti. Garmin Vivomove HR sjedinjuje naoko klasični, premium i elegantan izgled sata s kazaljkama, te sve mogućnosti jednog pametnog sata i uređaja za praćenje aktivnosti koje prikazuje na majušnom, no sasvim dovoljno velikom zaslonu osjetljivom na dodir. Osim pokazivanja vremena, ovaj sat broji vam korake, kalorije, prijeđenu udaljenost, otkucaje srca, razinu stresa, pokazuje informacije s pametnog telefona, upravlja glazbom, i još mnogo toga. Najbolje od svega - Garmin Vivomove HR zaista izgleda fan-ta-sti-čno! Dostupan je u nekoliko izdanja, a ako se odlučite za premium dobivate ga u metalnom izdanju s kožnim remenom. Baterija traje danima, u prosjeku oko tjedan dana, a ako ste i manje povezani s mobitelom tada bez problema može i dvostruko više. Bolje definitivno ne može. Cijena ovog sata iznosi 200 eura, a premium inačice 300 eura.

Logitech G433

Logitech G433 slušalice su koje smo tek nedavno imali prilike isprobati. Oduševile su nas u mnogo toga pa su dojmovi još svježi. Prije svega tu je njihov fantastičan izgled, jer iako je riječ o gamerskim slušalicama, zahvaljujući trendovskom izgledu sasvim će dobro proći i kao danas mnoge popularne slušalice koje prekrivaju cijelo uho. Kako su dostupne u više boja, idealne su za Valentinovo. Na slici ih vidite u valentinovskoj crvenoj boji, no tu je još crna, plava i maskirna. Dakako, nije sve u izgledu, nešto je i u mogućnostima i bogatoj opremi. U pogledu zvuka slušalice donose izbalansiran zvuk uz izvrsnu zvučnu izolaciju, a u tehnološkom pogledu donose 7.1-kanalni virtualni zvuk kojeg ćete itekako cijeniti gledajući neki film, ili igrajući igru. Što se opreme tiče, tu se neće definitivno nitko požaliti, od nekoliko kabela za povezivanje, do mikrofona i torbe za nošenje te zamjenskih jastučića, rekli bismo nema čega nema. Cijena? Oko 750 kuna, no za ono što nude, vrijede svake kune.

Sony Xeria XZ1

Nema Valentinova bez mobitela. Ako na Facebooku imate prijatelje tada ste nemali broj puta vidjeli kako netko nekoga dariva mobitelom i to obznanjuje na Facebooku. Jednostavno, mobitel je stvar koja je najviše uz nas i bez koje ne idemo nigdje, pa ni na WC. S kupnjom mobitela nikako nećete pogriješiti, a ako kupite Sony Xeria XZ1, tada ćete kupiti zaista poseban uređaj u mnogočemu. Ponajprije tu je njegov elegantan izgled i dostupnost u više boja. U pogledu izgleda ovo je jedinstven uređaj koji prati samo vlastite trendove, a ispod blještave vanjštine krije se zadnji glas tehnologije u mobilnoj telefoniji. Jedan od najbržih čipseta, velika količina memorije i najnaprednija kamera sposobna snimati usporene snimke do 960 sličica u sekundi te snimati 3D snimke za ispis na 3D printeru, ili izradu animacija. Može li više cool od toga? Jasno, to ima i svoju cijenu koja je u rangu s drugim top-uređajima, što iznosi oko 5000 kuna.

Marin REŽIĆ

S kupnjom mobitela nikako nećete pogriješiti

Najčitanije iz rubrike