Sport
TURNIR OSAM KAFIĆA

Igrali Vukojević, stručni kadar NK Osijek, Kohorta...
Objavljeno 18. prosinca, 2017.

Osmo izdanje humanitarnog turnira Osam kafića, koji tradicionalno organizira humanitarna udruga Od mene za tebe, igran je u nedjelju u osječkoj dvorani Zrinjevac.

Na rasporedu je bilo sedam natjecateljskih utakmica i jedna revijalna, u kojoj su se sastale generacije igrača NK Osijek i Kohorte. Iako je turnir Osam kafića revija malog nogometa i humanosti, ipak, najdojmljiviji događaj večeri bio je scenski nastup djece iz Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark”.

Na turniru su zaigrala sadašnja i nekadašnja poznata osječka nogometna i futsalska imena, a među njima je bio i bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević. Bio je najavljen i dolazak nekadašnje zvijezde “vatrenih” Eduarda da Silve, no Brazilac se s hrvatskom putovnicom ispričao, iskrsnulo mu je nešto “pet do 12” i nije mogao zaigrati u Zrinjevcu. No zato su igrali Vukojević, Almir Turković, cijeli stručni stožer NK Osijek na čelu s trenerom Zoranom Zekićem. Na turniru je bilo poznatih nogometnih imena, a igrali su za momčadi Noćni bar Patika, Caffeteria Novi grad, Caffe bar Porto Tenja, Caffe 5 Gravia Lukenda transporti, Caffeteria Svačić, Caffe bar Loco, Caffeteria Ti me Beta transporti i Caffe bar Fun Ernestinovo.

Prihod od turnira iskoristit će se za pomoć udrugama koje se bave problemima djece s teškoćama u razvoju, a ove godine dio prihoda bit će doniran i udruzi Ne ovisnosti, čiji su članovi pružili ogromnu pomoć u gradnji RES parka u Antunovcu, koja je u završnoj fazi. G. Roguljić

Najčitanije iz rubrike