Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Po prekid niza u Sokolanu
Objavljeno 16. prosinca, 2017.

Još će dva kola HT Premijer lige u ovoj godini odraditi naši najbolji košarkaški klubovi. Na programu je 10. kolo u kojem Vrijednosnice Osijek gostuju kod “fenjeraša”. Ribola Kaštela izgubila je svih osam dosadašnjih dvoboja, a kako su “brokeri” tek nešto uspješniji (dvije pobjede), jasno je da se ovdje radi i o derbiju začelja.

Njega će osječka momčad odraditi u nešto promijenjenom sastavu, tijekom tjedna došlo je do osvježenja u svlačionici. Njezin član više nije Filip Krajina, a mladog centra zamijenila je iskusna “petica” Ivan Krolo, koji će u subotu (19 sati) imati svoj debi u momčadi Vladimira Krstića.

- Odradio je Krolo i prije potpisivanja ugovora s nama nekoliko treninga. Vjerujem da će donijeti stabilnost, iskustvo, te bolju realizaciju nego što je bila do sada ispod obruča - kaže trener “brokera” koji u Dalmaciji žele prekinuti negativan niz koji traje već četiri kola. Pobjeda je želja, ali do nje se u dvorani Sokolana u Kaštel Šućurcu neće stići bez velike borbe.

- Domaćin i dalje ne zna za pobjedu, potrudit ćemo se da tako i ostane. Kaštelani nisu loša momčad, imaju u svojim redovima iskusnih prvoligaških igrača (Đugum, Došen, Šamadan...), sigurno je da i oni imaju veliku želju napokon nekome uzeti bodove. Mi smo već ranije ispustili neke planirane, vrijeme je da to počnemo i nadoknađivati - smatra trener košarkaša s Drave koji su posljednji put parket napustili kao pobjednici 28. listopada. Bez pobjede se ostalo u studenome, u prosincu se mora nešto staviti pod bor.

Prva utakmica 10. kola odigrana je u petak (Cedevita - Cibona), u subotu još igraju Alkar - Hermes Analitica, Zabok - Split i Škrljevo - Jazine Arbanasi, a u ponedjeljak će na parket Zadar - Šibenik. N. Benčina

BOROVO PROTIV PULJANA

Prije tjedan dana košarkaši Borova ostvarili su premijernu pobjedu u Prvoj ligi. Čeka se još domaća, a prigoda će biti u sklopu 8. kola kad u goste stižu Istrauni. Dvoboj s Puljanima na programu je subotu (18) u SD Borovo. Ostali parovi su: Podravac - Kvarner 2010, Gorica - Rudeš, Bosco - Agrodalm, Universitas - Pula 1981, Šanac Karlovac - Grafičar.

Najčitanije iz rubrike