Sport
SUPERLIGA ODBOJKAŠA

Dvostruki obračun “mursaša” s prvakom
Objavljeno 15. prosinca, 2017.

Pred nama je 11.kolo Superlige odbojkaša, posljednja je to runda u ovoj godini. Za kraj i oproštaj od 2017. Mursa-Osijek nije mogla poželjeti bolje utakmice. Tako je - utakmice, jer odigrat će ih dvije u dva dana protiv istoga suparnika, najboljeg u državi proteklih šest sezona. U Gradski vrt stiže Mladost Ribola Kaštela, hrvatski prvak, koji bi trebao biti i mamac za ljubitelje odbojke u gradu na Dravi.

Prvi dvoboj je večeras (20 sati), a riječ je o zaostaloj utakmici 4. kola koja se trebala odigrati krajem listopada, a nije jer su Kaštelani imali zgusnut raspored koji im i dalje nije saveznik, jer su prije samo dva dana odradili dvoboj u domaćem Kupu gdje su protiv zagrebačkog imenjaka i vodećeg sastava prvenstva potvrdili prolaz u finale. Dan poslije (subota), odradit će se susret redovnog kola u kojem će „mladostaši“ imati i ulogu domaćina.

- Odličan suparnik uoči prvenstvene stanke i dvije prigode da se pokažemo protiv prvaka koji je favorit, bez obzira na to u kojem sastavu dođe u Gradski vrt. Imaju nekih problema s ozljedama, ali imaju i širok i kvalitetan kadar, koji će sigurno i nama biti motiv da se pokažemo u najboljem svjetlu. Igramo dobro u posljednje vrijeme, rekao bih sve bolje, stoga očekujem da to pokažemo i u ove dvije utakmice. Tražit ćemo našu šansu ako nam se ukaže, svaki bod je važan u borbi za četvrto mjesto - kaže Marko Oršolić, koji je i sam proveo jednu sezonu u redovima Kaštelana.

Recimo i to da ne treba čuditi što je Mladost RK pristala oba dvoboja odigrati u gradu na Dravi. Prošle sezone, u identičnoj situaciji „mursaši“ su imali dvodnevni program u Dalmaciji, sada su se uloge zamijenile. Nadamo se da će momčad Davora Meringera nešto i izvući iz domaćeg parketa, bez obzira na snagu suparnika. N.Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike