Sport
TURNIR OSAM KAFIĆA

Poznata nogometna imena za RES park u Antunovcu
Objavljeno 9. prosinca, 2017.

Uobičajna pressica u Gradskom vrtu uoči prvenstvene utakmice s Rudešom imala je i svoj dodatak. Na njoj je predstavljen ovogodišnji humanitarni turnir Osam kafića koji će 17. prosinca doživjeti svoje sedmo izdanje. Prihod s turnira bit će iskorišten za završnu fazu radova u RES parku u Antunovcu, a dio sredstava bit će uplaćen i Udruzi Ne-Ovisnost. Turnir se nakon tri godine održavanja u dvorani Gradski vrt vraća u dvoranu Zrinjevac. Nositelj projekta je Humanitarna udruga Od mene za tebe, a suorganizator je Grad Osijek.

- Vraćamo se u Zrinjevac zbog zauzetosti dvorane Gradski vrt. Drago mi je što mogu predstaviti sedmo izdanje najvećeg humanitarnog malonogometnog turnira u ovom dijelu Hrvatske. U proteklih šest izdanja skupili smo 1,7 milijuna kuna kojima smo pomogli raznim Udruga i institucijama koje se bave problemima djece s poteškoćama u razvoju. Nešto manje od polovine tog iznosa utrošili smo u gradnju RES parka u Antunovcu koji je u završnoj, sedmoj fazi. U svibnju sljedeće godine taj će park doživjeti službeno otvorenje - rekao je Zoran Lacković, predsjednik Humanitarne udruge Od mene za tebe.

Turnir će se odigrati u uobičajnom formatu, a cijeli program u Zrinjevcu počet će u 16 sati. Lacković se nada kako će ove godine njega pohoditi i neka zvučna imena iz svijeta nogometa.

- Imamo obećanje da će nam doći neka vrlo zvučna imena sadašnjih i bivših nogometaša. U tome nam mnogo pomaže nogometni sudac Bruno Marić kojemu i ovim putem želim zahvaliti na potpori koju nam pruža - kaže Lacković.

Osim RES parka ove će godine dio sredstava biti doniran i Udruzi Ne-Ovisnost.

- Oni su nam strašno mnogo pomogli kod radova u RES parku pa je donacija od 20.000 kuna koju ćemo im uplatiti nakon završetka turnira, samo mali znak zahvale za njihovu pruženu volontersku pomoć - objašnjava Lacković.

Svoj doprinos tom humanitarnom turniru posljednje dvije godine daje i NK Osijek.

- Osim revijalne utakmice koju će odigrati momčad NK Osijek sastavljena od raznih generacija i Kohorte, klub se i konkretnim potezima uključio u akciju kupivši dva igrala koja će biti instalirana u RES parku na proljeće - zaključio je Lacković. D. Keler

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike