Sport
ANTE KORDIĆ

Višanin koji se skrasio u
Cibaliji i zabio Osječanima
Objavljeno 21. studenog, 2017.

Dvojica su igrača posebno istaknuta kao junaci u redovima Cibalije u slavonskom derbiju u Osijeku u kojem su Vinkovčani odnijeli bod. Prije svega goleme zasluge ima vratar Zvonimir Šubarić, koji je obranio kazneni udarac Borni Barišiću, a prije i poslije toga istaknuo se s nekoliko odličnih intervencija u situacijama koje su promaknule obrani Cibalije koja je, mora se priznati, bila na visini zadatka.

Drugi junak u redovima Cibalije bio je Ante Kordić. Nepunu minutu nakon što je Osijek poveo postigao je pogodak i izjednačio rezultat. Upravo njegov pogodak, kada se odlično snašao iskoristivši poklon Matea Baraća, a potom je loptom prebacio istrčalog vratara Osijeka Marka Malenicu, bio je dovoljan za veliki bod Cibaliji u Osijeku. Kordić je u Cibaliju došao iz Austrije, gdje je igrao u Deutchlandsbg. Prvo je u Vinkovce stigao na probu. Zadovoljio je i ove sezone ostao u nebeskoplavom dresu. Rođeni Splićanin, odrastao je na Visu, gdje je sa 16 godina započeo nogometnu karijeru, ali onu, kako sam kaže, "pravu karijeru" započeo je s 18 godina u Solinu, gdje je došao kao izlazni junior. Nakon Solina proveo je godinu dana u Uskoku, a potom u Mosoru i opet u Solinu iz kojeg je otišao u Austriju. U Vinkovcima se jako brzo snašao i uklopio.

- Lako se uklopiti kada je ovdje sve super. Grad mi se sviđa, ljudi su pristupačni, a i suigrači su super. Definitivno mi nije bilo teško prilagoditi se i uklopiti u novu sredinu - pričao je Kordić, koji je dosad postigao dva pogotka u dresu Cibalije.

Naravno, ovaj u Osijeku mu je draži. Prvijenac je naime postigao u onom porazu Cibalije od Istre 1961 1:4 u Vinkovcima.

Bod u Osijeku značajan je što je Cibalia ponovno bar malo odmaknula Istri 1961 i Rudešu.

- Svaki bod koji osvojimo do kraja polusezone značit će nam puno u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. Uvjeren sam da će nam remi u Osijeku podići samopouzdanje. Puno nam je to bilo važno, posebno nakon onih kikseva s Istrom na domaćem terenu.

Cibalia se ove sezone pokazala kao pravi penicilin Osječanima. Podsjetimo, u Vinkovcima su slavili s 2:1.

- Mislim, ako se ne varam, da smo mi jedina momčad u ligi koja je osvojila protiv Osijeka do sada četiri boda. Znali smo što nas tamo čeka i kakav protivnik, koji je vjerojatno želio uzvratiti za poraz u Vinkovcima. Svi su igrači koji su igrali dali svoj maksimum i mislim da se to vidjelo.

Žao mu je što bod nisu proslavili sa svojim navijačiima.

- Potpuno razumijem njihovu odluku, ali opet, kako je sve završilo, žao mi je što nisu bili s nama i ovo vidjeli uživo. Možda bismo uz njihovu podršku i navijanje s tribina bili još učinkovitiji. Ova utakmica je dobro prošla prije teške utakmicu koju igramo u nedjelju u Vinkovcima protiv Rijeke. Nakon ovakve igre nitko nam ne može osporiti da se nadamo pozitivnom rezultatu i protiv Rijeke. Iskreno, ja se nadam da ćemo to i ostvariti, jer smo dokazali da možemo - zaključio je Kordić, koji se nada kako bi mogao biti i dijelom stalne postave Cibalije do kraja polusezone. A. Grgić

Možda ste propustili...

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže zajedništvo i podršku

SLAVONSKI OBRAČUN U SUPERSPORT PRVOJ LIGI

U srazu sa susjedima motiv nam je još veći

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

Najčitanije iz rubrike