Sport
SLAVONSKI DERBI NA DAN VUKOVARSKE TRAGEDIJE

Osijek i Cibalia zbog Kolone
sjećanja, zatražili zamjenu
termina, Rijeka nije pristala
Objavljeno 17. studenog, 2017.

Okršaj Osijeka i Cibalije broj 51 imat će posve nepotrebnu mrlju a da nije ni počeo. Naime, slavonski rivali jako su nezadovoljni izborom termina odigravanja susreta jer se on poklapa s Kolonom sjećanja u Vukovaru, kojom se obilježava 26. godišnjica stradanja grada heroja.

Pokušavali su u Gradskom vrtu, uz suglasnost vinkovačkog kluba, pomaknuti termin utakmice, odnosno promijeniti ga u večernji, kako bi navijači koji to žele mogli sudjelovati u Koloni sjećanja. No naišli su na zid.

- Pokušali smo kod produkcije u TV kući koja ima prava prijenosa utakmica HNL-a, a s promjenom se nije složio ni HNK Rijeka, tako da su naši apeli otišli u vjetar. Žao nam je što kod njih nije bilo sluha, jer utakmica će početi u vrijeme dok Kolona sjećanja bude još trajala. Vjerojatno će to utjecati na posjet utakmici, ali vjerujem kako će navijači obaju klubova ipak stići odati počast gradu heroju i na utakmicu - rekao je Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Nije nikakva novost što TV produkcija nema sluha za potrebe klubova. Međutim, ovo je ipak posebna prilika i moglo se imati više razumijevanja za zahtjev slavonskih prvoligaša.

Dalibor KELER
OSIJEK – CIBALIA
5024121473:52
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike