Učionica
U BEOGRADU ORGANIZIRANA 8. REGIONALNA ZNANSTVENA KONFERENCIJA "VJERODOSTOJNOST MEDIJA"

Nastavnici Odjela za kulturologiju problematizirali financiranje i sadržaj medija
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Od 20. do 22. listopada 2017. na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu organizirana je 8. regionalna znanstvena konferencija “Vjerodostojnost medija” koja je okupila više od 40 nastavnika, doktoranada i medijskih djelatnika iz pet zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Krovna tema jedne od vodećih međunarodnih konferencija posvećenih medijima u jugoistočnoj Europi bila je "Odnos financiranja i sadržaja medija", a ove godine organizirao ju je beogradski Fakultet političkih nauka uz podršku Misije OEBS u Srbiji. Odjel za kulturologiju svojim je zajedničkim radovima, koji su prihvaćeni za izlaganje, predstavljalo troje nastavnika s Katedre za medijsku kulturu: doc. dr. sc. Marina Đukić, Snježana Barić-Šelmić i Tomislav Levak, te dvojica vanjskih suradnika: izv. prof. dr. sc. Ivan Tanta i doc. dr. sc. Darijo Čerepinko. Njihove teme bile su "Odnos holivudizacije novih medija i kreiranja novih publika u cilju ostvarivanja profita", "Opravdanost ideje javnog ulaganja u nove medije i definiranje Indeksa javnog interesa", te "Lokalni mediji u kontekstu 'e-renesanse' – procvat ili financijska propast", a izazvale su veliko zanimanje i raspravu nazočnih. Svi napisani radovi s pozitivnim recezijama bit će tiskani u konferencijskom zborniku.

(Tomislav Levak)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva