Učionica

Na FERIT-u organizirana 2. međunarodna znanstvena konferencija sst 2017
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek (FERIT) Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku bio je domaćin i organizator i 2. međunarodne znanstvene konferencije International Conference on Smart Systems and Technologies 2017 (SST 2017), održane od 18. do 20. listopada 2017.

Konferencija ima za cilj istraživačima i stručnjacima omogućiti platformu za razvoj i širenje znanstvenih i stručnih spoznaja iz područja pametnih sustava i tehnologija, u prvom redu iz područja elektrotehnike, računarstva, komunikacijskih tehnologija, automatike, robotike, ali i svih drugih interdisciplinarnih područja i primjena. Nadzorni i programski odbor konferencije okupio je više od 75 uglednih znanstvenika iz oko 20 zemalja. Izlaganja 47 recenziranih radova održana su u okviru 11 sekcija, a radovi su objavljeni u zborniku radova. Također, održana su dva pozvana predavanja te jedno tehničko. Sudjelovalo je ukupno više od 130 sudionika iz Hrvatske, europskih zemalja i svijeta. Više informacija o konferenciji raspoloživo je na poveznici www.sst-conference.org. Uz službeni dio, sudionici i gosti su kroz društvena događanja konferencije mogli upoznati ljepote grada Osijeka, Slavonije i Baranje te Hrvatske.

(Goran Martinović)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJAMO NOVO VODSTVO SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Članovi nove Uprave Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

2

IZV. PROF. DR. SC. DUBRAVKA BOŽIĆ BOGOVIĆ, PRODEKANICA FILOZOFSKOG FAKULTETA ZA STUDIJSKE PROGRAME I CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE

Novi studij sociologije izvrsno se kombinira i nadopunjava sa svim društvenim i humanističkim studijima

3

PET HRVATSKIH SVEUČILIŠTA NA QS-OVOJ REGIONALNOJ LISTI NAJBOLJIH

Sveučilište u Osijeku među 250 najboljih sveučilišta u Istočnoj Europi i Središnjoj Aziji