Sport
TAEKWONDO GALEB TROPHY SERBIA OPEN

Pet puta udario u oklop, a nije dobio ni boda
Objavljeno 20. listopada, 2017.

Oko 1100 sudionika sudjelovalo je na “Galeb Trophy Serbia Openu” u dvorani Pionir u Beogradu. Turnir je iz najviše, G-1, klase, a među mlađim uzrastima sudjelovalo je devetero članova TKD-a Osijek. Tako su se u Beogradu predstavili kadetkinja Ena Jelošek (-55 kg), kadeti Filip Zahirović i Marko Šimon (oba -45 kg), juniorka Mateja Šuvak (-55 kg), juniori Filip Jelošek i Denis Bakunić (-68 kg) i Matej Volarević (-73 kg) te seniorke Andrea Begić i Laura Zahirović (obje -62 kg).

Prvog dana turnira na tatami izlazi kadetkinja Ena Jelošek, koja u prvom kolu gubi od predstavnice Grčke Despoine Karadimou 18:14. Kadet Marko Šimon gubi prvu borbu od bosanskog predstavnika Sergeja Teofilovića 28:25, a Filip Zahirović u prvoj borbi pobjeđuje Grka Vaselidisa Arampampsilisa sa 17:7, ali u drugom kolu gubi od prvog nositelja, Slovaka Petera Cisarika 23:13. Junior Denis Bakunić izgubio je od Slovenca Tadeja Pirca, a Filip Jelošek od Grka Dimitrosa Parastatidisa sa 8:7. Bio je to čudan meč, u kojem je Filip pet puta pogodio suparnika u oklop, a “elektronika” uopće nije reagirala.

Drugog dana na tatami izlazi seniorka Laura Zahirović, koja u prvoj borbi pobjeđuje Talijanku Michelle Kovalenko sa 9:8, a u drugom kolu žrijeb joj je namijenio treću nositeljicu turnira, Čehinju Ivetu Jirankovu. Odradila je s Čehinjom Laura dobro prve dvije runde, a onda u trećoj rundi iskusna suparnica stvara razliku i pobjeđuje sa 11:3. Na kraju je Čehinja osvojila srebrnu medalju. Andrea Begić se u prvom kolu borila protiv Španjolke Katie Calvar Martinez, kojoj pruža dostojan otpor u prve dvije runde, ali na kraju ipak gubi. Španjolka na kraju osvaja brončanu medalju izgubivši od Čehinje u polufinalu. Juniorka Mateja Šuvak u prvom kolu gubi od Grkinje Faidre Kalteki, a junior Matej Volarević izgubio je na startu u neizvjesnom dvoboju od Španjolca Juana Antonija Saure Ubeda sa 6:5, gdje su suci sedam sekundi prije kraja meča prvo Španjolcu dosudili opomenu, što znači da je rezultat 6:6 i da se ide na dodatnu rundu i zlatni bod, a potom obrisali tu opomenu. Na kraju je to bilo i presudno. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike