Sport
SLAVKO GOLUŽA

Pribojavao sam se
odlaska u Slovačku
Objavljeno 20. listopada, 2017.
Puno je bilo upitnika u mojoj glavi, rekao je bivši trener Tatrana

Naredali su se bivši hrvatski rukometni izbornici u Našicama. Nakon Željka Babića, koji je danas trener slovenskog Gorenja, u našičkoj dvorani sa svojom momčadi gostovao je i Slavko Goluža. Popularni Keta od ove je sezone trener slovačkog Tatrana, što mu je prvi posao izvan hrvatskih granica. I momčad iz Prešova s njim pod vodstvom dobro gura. Istina, nisu se plasirali u Ligu prvaka, ali su prilično visoko u SEHA Gazprom ligi. Nakon pobjede nad NEXE-om u Našicama (23:27) zauzimaju treće mjesto s istim brojem bodova kao i drugoplasirani Meškov. Iza Tatrana su trenutno sudionici Lige prvaka PPD Zagreb, Pivovarna Laško, Gorenje i Metalurg.

- Dosta toga se posložilo. Digle su nas dvije prve utakmice i pobjede protiv Meškova i PPD Zagreba. Mogu reći kako su momci jako dobro reagirali i stvarno sam presretan zbog toga. No, bez obzira na sve, moramo ostati skromni. Puno je posla i puno treninga. Ali, ono što već sada mogu reći, imamo hrabrost.

Hrabrosti mu nije nedostajalo kada je preuzimao Tatran. Premda, priznat će, nije mu bilo svejedno.

- Išao sam prvi put raditi van, ali vjerovao sam u sebe. Imao sam brojne upitnike. Kako će ekipa reagirati na moj rad, na moj temperament. Ma puno toga sam se pitao. Sigurno je da ne bih mogao sam da nije moje lijeve ruke Mire Benickog. Uz njegovu podršku puno mi je lakše. Ogroman posao smo već sada odradili. Puno je bilo individualnih razgovora. Dobri su to momci, dobro rade, jako napreduju. Siguran sam kako će oni u reprezentacijama igrati zapaženije role, imat će veću minutažu.

U momčadi su mu četiri Hrvata. Vratar Mario Cvitković, desni vanjski Bruno Butorac, koji je ove sezone posebno zapažen te pivoti Luka Vučko i najmlađi među njima, Osječanin Ante Babić.

- To mi je malo pomoglo u adaptaciji, ali vjerujte, nemaju naši nikakvog kredita kod mene. Pitajte ih. Jednako se ponašam prema njima kao i prema Slovencima, Ukrajincima, Rusima...

Ambicije Tatrana ove sezone Goluža opisuje kao “posložiti ekipu”. Nisu se plasirali u skupine Lige prvaka, ostaje za utjehu borba za skupine EHF Kupa. Toga se želi domoći i NEXE. Biste li poželjeli da se susretnete u skupini EHF Kupa?

- Zašto ne. Uvijek volim doći u Našice. A to je znak da ćemo i mi i oni proći dalje. Našice bi dobile bar tri vrhunske utakmice. A, vjerujte, teža će biti grupa u EHF kupu negoli u one dvije u Ligi prvaka - smatra Goluža.

Slušao je te želje sa strane i trener NEXE-a Hrvoje Horvat. Na mogućnost novog susreta u EHF kupu trener NEXE-a je rekao:

- Ma eto, mi smo se već dogovorili da bude tako! Ali, ajmo mi prvo proći Dance.

Krešimir LACKOVIĆ
H0RVAT S REPREZENTACIJOM

Zbog reprezentativnog tjedna u SEHA-Gazprom ligi nastupit će stanka. Zanimljivo, prva sljedeća službena utakmica Našičana bit će gostovanje u Danskoj u prvom susretu 3. kola Kupa EHF-a. Dotada, bit će dovoljno vremena za pripreme i prikupljanje informacija. U NEXE-u već imaju plan i program do gostovanja u Danskoj.

- Dogovorili smo susrete s Mariborom i Pivovarnom Laško. Radit ćemo na varijantama koje se još nisu vidjele i nismo ih željeli koristiti protiv Tatrana. To su neke stvari s kojima želimo iznenaditi Dance. Radi se o iskusnoj ekipi, prekaljenim pojedincima i za prolaz trebat će nam fanatične igre svih 120 minuta kao što smo je prikazali u prvom poluvremenu protiv Tatrana.

Horvat će važan tjedan za NEXE provesti u kampu reprezentacije. Naime, on je jedan od asistenata Line Červara.

- Naš plan i program i sve obveze već su poznati i taj dio neće patiti. Treninge će voditi Franjo Lelić i nikakvih problema neće biti. Do Danske ja se više nadam kako će se oporaviti Leban, vraća se Gadža i da neće biti problema s Barišić-Jamanom, koji je dobio nezgodan udarac kao i sa Zrnićem, Perom Lelićem, Jelinićem - kazao je trener NEXE-a.

Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

POLUFINALE DOIGRAVANJA ZA ODBOJKAŠE

Mursaši nemaju namjeru večeras zaključiti sezonu

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike