Osijek
JOSIPOVČANIN ZVJERSKI PRETUKAO SVOG PSA

Zbog bijega s lanca Felixu šipkom slomio vilicu i šape
Objavljeno 20. listopada, 2017.
Psa su uz pomoć osječke policije spasili volonteri nemetinskog Azila

Još jedan brutalan slučaj zlostavljanja životinja digao je jučer cijelu Hrvatsku na noge, a nažalost dogodio se na području Osijeka. Naime, u srijedu poslijepodne volonteri Azila za napuštene pse u Nemetinu dobili su dojavu o zvjerski pretučenom psu pasmine sibirski haski u Josipovcu.

- Riječ je o psu imena Felix, kojeg je njegov vlasnik držao na lancu. Pas mu je pobjegao s lanca, zbog čega ga je on, prema svjedočenju susjeda, bijesno lovio ulicom, a kada ga je uhvatio, toliko ga je pretukao željeznom šipkom da je pas zadobio teške ozlijede. Potom ga je odvukao lancem do svoje garaže i tamo ga opet svezao. Pas je zbog te okrutnosti zadobio frakturu gornje vilice, izbijeni su mu zubi, smrskana šapa i sve sitne koščice. Nažalost, od susjeda se nitko nije usudio reagirati jer se boje vlasnika psa. Nakon poziva smo odmah odjurili u Josipovac i pozvali policiju, koja je zvala krimpoliciju i veterinarsku inspekciju. Pas je star deset godina i odmah je operiran. Sada se oporavlja - ispričala nam je Ivana Crnoja iz osječkog Azila za napuštene pse.

Volonteri Azila odmah su podnijeli kaznenu prijavu protiv okrutnog vlasnika psa i zatražili kaznu od godine dana zatvora, što je maksimalna kazna za ovakav čin.

- Također smo uspjeli da mu se privremeno oduzme životinja i Felix je sada kod nas, a tražit ćemo i trajno oduzimanje psa te zabranu da taj čovjek više smije držati životinju u svom domu, što je zakonska mogućnost - kaže Ivana Crnoja i dodaje kako Felix zbog slomljene vilice trenutačno može jesti samo mokru hranu, pa moli sve koji su u mogućnosti da dostave tu vrstu hrane za Felixa.

Inače, priča o Felixu odmah je objavljena na društvenim mrežama te su se javili ljudi iz cijele Hrvatske koji žele pomoći nesretnoj životinji. U Azilu podsjećaju kako je posljednji ovako okrutni slučaj prema psima na osječkom području zabilježen prije četiri godine, kada je starija žena na temperaturi od plus 42 stupnja na lancu zatočila terijerku bez vode i hrane u zečinjak. Ovog psa tada su također spasili volonteri Azila, ali kako kaže Ivana Crnoja, ovoj sugrađanki nikada nije zabranjeno da ponovno drži psa.

Nefreteta Z.EBERHARD

Volonteri Azila odmah su podnijeli kaznenu prijavu protiv okrutnog vlasnika psa

POLICIJA PODNOSI IZVJEŠĆE DORH-u

O cijelom slučaju očitovala se i Policijska uprava Osječko-baranjska koja kaže kako su “ policijski službenici proveli kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja te podnose opće posebno izvješće nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu.”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike