Sport
OSIJEK KELME

Najbolji start u Prvoj ligi
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Osijek Kelme je novu prvoligašku malonogometnu sezonu otvorio najbolje otkako se, prije osam godina, vratio u elitu. Dvije startne pobjede otvorile su Osječanima vrlo zanimljivu perspektivu. Naime, s obzirom na ono što slijedi (gostovanje kod Albone Potpićan '98 i domaći susret s Alumnusom, nap. a.), momčad Marina Smoje mogla bi produžiti svoj pobjednički niz i na četiri utakmice.

- Prva dva kola imali smo zahtjevne suparnike (Vrgorac i Square, nap. a.), a iz njih smo izvukli maksimalan broj bodova. Jesam li se nadao? Iskreno, nisam, ali sam zato vrlo zadovoljan kako smo izgledali u tim utakmicama. Normalno je da sad gledamo kako bismo produžili taj naš pobjednički niz, jer nam raspored nudi tu mogućnost. Naime, nakon te prve četiri utakmice čeka nas serija teških susreta, u koje bi bilo dobro ući sa znatnom bodovnom zalihom - kaže Marin Smoje, trener Osijek Kelmea, a onda mangupski dodaje:

- Nisam zadovoljan jer smo trenutačno drugi na ljestvici zbog slabije razlike pogodaka u odnosu prema Split Tommyju.

Naravno, to “nezadovoljstvo” čista je šala. Iako su Osječani ovog ljeta ostali bez dva člana udarne postave, kapetana Ivana Mladine i Zvonimira Horvata, Smoje je uspio kompenzirati njihove odlaske, a posebno je važno što se Gordan Duvančić pokazao pravim vođom momčadi, koji je spreman na sebe preuzeti veliku odgovornost. Protiv Squarea obrambeno je odigrao savršenu utakmicu.

- Umjesto Mladine doveli smo Željka Konrada i to se pokazalo odličnim potezom jer je u prva dva kola on bio jedan od najzaslužnijih za naše dobre rezultate, a odlazak Horvata nadomjestio je povratak Andreja Pandurevića, kojeg zbog ozljede nismo imali veći dio prošle sezone - kaže Smoje.

Protiv Squara susret je bio očekivano tvrd i napet, iako su ga Osječani cijelo vrijeme imali pod kontrolom.

- Znali smo kako će to biti utakmica u kojoj je presudno prvi zabiti pogodak. Mi smo u drugom dijelu imali u dva navrata dva pogotka prednosti, ali smo prebrzo i prejeftino primili pogotke, što je zadržalo neizvjesnost do kraja. Problem je bio u tome što nisam stigao na vrijeme napraviti potrebne rotacije kada su Dubrovčani zaigrali s “letećim vratarom”, ali na kraju smo ipak uspjeli susret privesti kraju na naše zadovoljstvo - objašnjava trener osječkih malonogometaša.

Pred Osječanima je sada gostovanje kod, vjerojatno, najslabije momčadi lige Albona Potpićan '98. No prije toga je kratki predah (ovog vikenda neće se igrati kolo, nap. a.) u prvenstvu, jer je reprezentacija Hrvatske otputovala na turnir u Kinu.

Dalibor KELER
TRI “KELMAŠA” U KINI

Tri igrača Osijek Kelmea sudjelovat će u akciji hrvatske reprezentacije koja ju od 18. do 23. listopada očekuje u Kini. Dres s državnim grbom nosit će Gordan Duvančić, Andrej Pandurević i Matias Mijić. D.Kl.

Marin Smoje

trener Osijek Kelmea

Jesam li se nadao maksimalnom učinku nakon dva kola? Iskreno, nisam, ali sam zato vrlo zadovoljan kako smo izgledali u tim utakmicama.

Najčitanije iz rubrike