Sport
ODBOJKAŠKI KUP HRVATSKE

Slavonska šestorka u osmini finala
Objavljeno 18. listopada, 2017.

Od sredine tjedna, 32 odbojkaška kluba u Hrvatskoj krenut će s odigravanjem utakmica u sklopu domaćeg kupa. Po 16 ih je u svakoj konkurenciji, a među njima je i šest slavonskih klubova. Regiju Istok predstavljaju četiri ženska i dva muška kolektiva. Danas će kvartet biti aktivan, dok će osječki dvojac svoje obveze u sklopu osmine finala odigrati kasnije.

Kod odbojkašica čeka nas i jedan međusobni slavonski obračun. Večeras (20) u Đakovu će domaći prvoligaš ugostiti superligaša iz Nove Gradiške koji je u prošlom izdanju stigao i do završnog turnira Kupa Hrvatske. Vukovarke gostuju kod zagrebačkog Olimpika (19.15), dok će Osijek svoju gostujuću obvezu odraditi 25. listopada kod Kitro Varaždina. Odbojkašice s Drave u petak čeka dvoboj Superkupa kod Marina Kaštela, koje su vlasnice oba domaća trofeja, a onaj u Kupu osvojile su baš protiv igračica iz slavonske metropole. Ostali parovi su: Kostrena - Mladost (Zagreb), Dubrovnik - Kaštela Cemex, Rijeka - Poreč, Drenova (Rijeka) - Rockwool (Rovinj) i Brda (Split) - Marina Kaštela.

Sedam utakmica osmine finala odbojkaša na programu je danas, dok će u petak (20) prvu rundu završnice zaključiti Daruvar i Mursa-Osijek. U ždrijebu je i pobjednik naše regije, požeški Sokol, koji večeras u 18 sati dočekuje superligaša iz Siska. Preostali parovi: Split - Mladost Ribola Kaštela, Trnje (zagreb) - Mladost (Zagreb), Rovinj - Rijeka, Croatia (Zagreb) - Centrometal (Črečan), Zadar - Šibenik 91 i Kitro Varaždin - Medicinar (Zagreb).

Od ove sezone Kup se igra prema novom sustavu. Novina je da neće biti Final Foura, što znači da će se u osmini i četvrtfinalu igrati jedna utakmica, dok će u polufinalu nakon dvije biti poznati finalisti. Naslov brane zagrebačka Mladost u muškoj i Marina Kaštela u ženskoj konkurenciji. N. Benčina

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI S DRAVE IGRAT ĆE ZA NASLOV PRVAKA DRŽAVE

Mursaši dobili majstoricu u Kašteli za reprizu lanjskog finala

Najčitanije iz rubrike