Sport
HT PREMIJER LIGA KOŠARKAŠA

Slabo izdanje brokera na domaćoj premijeri
Objavljeno 15. listopada, 2017.

Odlična atmosfera, TV kamere, prva domaća prvenstvena utakmica. Sve to nije bilo dostatno da izvuče ono najbolje od košarkaša s Drave u 2. kolu Premijer lige. Bodovi su otišli za Zabok čiji su košarkaši imali bučnu podršku 30-ak pristaša na tribinama male dvorane Gradski vrt.

Gosti su slavili vrlo uvjerljivo, očitali su pravu lekciju kakvu Vrijednosnice Osijek dugo nisu dobile na domaćem terenu. No, gotovo pola utakmice slika na parketu nije bila tako loša za domaćina. “Brokeri” su konstantno vodili, najviše sedam poena (20:13 u 9. minuti), a kako je suparnik brzo ušao u bonus, osječki su košarkaši često bili na liniji slobodnih bacanja. Tu se nisu iskazali, promašili su šest u prvih deset minuta, još dva u drugoj četvrtini. Da su bili mirniji i precizniji, imali bi veću prednost. Ovako, Zabok je stalno puhao za vratom, a ulaskom Smajlagića gosti su se pokrenuli i u napadačkom dijelu. Tako su od 17. minute pa do odlaska na odmor napravili blitzkrieg seriju 13:3, te su usmjerili utakmicu na svoj mlin. Domaćin je ostao bez pravih napadačkih rješenja na postavljenu zonu, Zaboku je bilo dostatno paziti na jedinog čovjeka koji je mogao nešto pogoditi izvana, Taylora (22 poena, 11 u prvoj četvrtini), i momčad Vladimirom Krstića se našla u podređenom položaju iz kojeg nije pronašla izlaz. S druge strane, Zabok je bio sve bolji, efikasniji (sedam različitih igrača pogodilo je 12 trica iz 28 pokušaja) i kada su u 25. minuti prvi put otišli na dvoznamenkastu razliku (44:54) bilo je jasno da će Osječani morati protiv nekog drugog tražiti domaću pobjedu. U 35. minuti i dodatni peh za Vrijednosnice Osijek, ozljedu zadnje lože zaradio je glavni organizator igre Šarac, koji će sigurno propustiti sljedećih nekoliko dvoboja. Tako su na premijeri u Gradskom vrtu “brokeri” ostali bez bodova i kapetana, nadamo se ne i samopouzdanja za dalje. N. Benčina

VROS                   65
Zabok                    85

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 300. Suci: Vovk (Sl. Brod), Jovović, Prpić (oba Zagreb).

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Boban, Taylor 22 (3-3), Došen 2, Bačić, Markulin 10 (2-2), Šarac 4 (2-4), Krajina, Jois 16 (0-4), Vrkić 7 (1-2), Turalija 3 (2-4).

ZABOK: Martinko, Marić 12, Kapusta 9 (2-2), Kalpić 10 (2-2), Vlaić 8 (2-4), Črnjević 7, Ćutuk, Vučić 6 (1-2), Tuđen, Vrlika 9, Jambrović 4 (1-2), Smajlagić 20.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 21:17, 18:26, 14:21, 12:18.

Osječani su u Gradskom vrtu ostali bez bodova i kapetana Šarca, koji je zaradio ozljedu zadnje lože

Možda ste propustili...

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike