Sport
EHF KUP

Barišić-Jaman: O ždrijebu 3. kola još ne razmišljamo
Objavljeno 14. listopada, 2017.
Uzvratni susret 2. kola Kupa EHF-a igra se u 18 sati u Našicama

Rukometaši NEXE-a večeras (18 sati) u dvorani Osnovne škole Kralja Tomislava igraju uzvratni susret 2. kola EHF kupa. U prvom susretu odigranom prije tjedan dana u Estoniji svladali su Polvu Serviti s 27:25. Stečena prednost pred današnji uzvrat je znakovita i dobra, ali u svakom sportu, pa tako i rukometu, treba biti oprezan. Toga su sigurno svjesni Horvat i njegovi „gromovi“ pa će se očekivano tako i postaviti.

No, vratimo se onome što su našički rukometaši doživjeli protekli tjedan. Mogli bismo napisati pravi putopis. Prvo su krenuli iz Hrvatske prema Bjelorusiji odakle su se potom zaputili u Estoniju u mjesto manje od Našica. No, trebalo se i vratiti u Našice. Umjesto u Budimpeštu, zahvaljujući Air Balticu iz Rige, letjeli su prvo u Beč. Uz dva i pol sata kašnjenja, te vremenskih neprilika bilo je čak upitno hoće li sletjeti na bečki aerodrom. Iza njih je nezaboravno putovanje tijekom kojeg su prošli gotovo 5000 kilometara, što u autobusu, a što u zrakoplovu. Umora „na tone“, ali ritam utakmica ne dopušta previše praznog hoda niti vremena za odmor. Jer poslije Polve nastavljaju u četvrtak i SEHA Gazprom ligu. Srećom slijede im dvije domaće utakmice. Nakon Polve dočekuju i Tatran Prešov.

Lijevi vanjski i jedan od najiskusnijih igrača NEXE-a Saša Barišić Jaman prisjetio se još posljednjeg putovanja s kojeg nosi puno dojmova.

- Ako je netko ljubomoran na naša putovanje, neka nam se samo javi sljedeći put pa će u tri dana autobusom upoznati ljepote Slovačke, Poljske, Bjelorusije, Latvije i Estonije. Bit će mu nezaboravno. Ni ja ovakvo nešto u životu nisam doživio. Da mi je netko pričao, ne bih mu vjerovao. Nije bilo lako, ali tu smo.

Predstoji sada “drugo poluvrijeme” 2. kola EHF kupa. Je li “plus dva” dovoljno za uzvrat?

- Polva nije nimalo bezazlena momčad, dapače. Oni su jedan od najjačih protivnika kojeg smo imali u drugom kolu EHF kupa. To je momčad s glavom i repom, prepuna dobrih igrača koji su dugo zajedno i koji su uigrani kao vrhunski orkestar. Rezultatom smo bili zadovoljni, ali ne i našom igrom. Tu imamo dosta prostora za napredak. Ne želim ni pomišljati na neki drugi scenarij nego na naš prolazak. Moramo pokazati tko je gazda u Našicama - rekao je Barišić-Jaman.

Stoga će podrška s tribina biti prijeko potrebna?

- Jasno. Mislim da nitko neće požaliti ako bude u subotu s nama u dvorani. Polva je stvarno atraktivan protivnik. Podrška nam treba, a naši navijači to znaju napraviti. Podržavali su nas do sada pa vjerujem da će tako biti i sada. Pozivam ih na utakmicu, idemo zajedno po novu pobjedu i plasman u 3. kolo EHF kupa.

Ždrijeb je već u utorak?

- Prvo moramo ovo danas riješiti. No, vrijeme je za sreću u ždrijebu i da dobijemo nekog konačno pod navodnicima, lakšeg protivnika. Jer bilo bi lijepo ući u skupine EHF kupa, napraviti iskorak i uspješno nastaviti europsku priču. To bi puno značilo svima, a posebice našim mladim igračima – završio je Barišić-Jaman, koji je pozvao i navijače danas prijepodne na druženje na središnjem našičkom trgu.

Tom prigodom klub će predstaviti nove Lyoness kartice NEXE-a, cashback program, a RK NEXE će obilježiti i Dan kruha i Međunarodni dan bijelog štapa. Okupljanje na našičkom trgu je od 9 sati, a u dvorani Kralja Tomislava početak utakmice je u 18 sati.

Srećko SOBODIĆ/Krešimir LACKOVIĆ

Našičani su u prvom susretu u Estoniji stekli dva pogotka “plusa” (27:25)

Najčitanije iz rubrike