Tehno
U SUBOTU NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Besplatno karijerno savjetovanje za maturante u Osijeku 14. listopada
Objavljeno 13. listopada, 2017.

Svake se godine u prosjeku više od 4000 maturanata odlučuje za sudjelovanje na karijernim savjetovanjima koje organizira Otvoreno učilište Algebra uz partnere, MojPosao i EduCentar, jer znaju da će ondje dobiti korisne i praktične informacije o tome kako izgleda cijeli proces državne mature, upisa na fakultete i onome na što posebno treba obratiti pozornost – s kojim se zanimanjima kasnije lako zaposliti i koja su posebno tražena. Karijerna savjetovanja provode se u rujnu i listopadu u više gradova diljem Hrvatske i namijenjena su svima koji na vrijeme i bez stresa na jednom mjestu žele saznati sve o ovim odlukama koje ih očekuju. Karijerno savjetovanje za maturante održat će se u Osijeku, na Ekonomskom fakultetu (Trg Ljudevita Gaja 7), u subotu, 14. listopada. Iako su ulaz na karijerno savjetovanje i predavanja posve besplatni, obvezna je prijava putem poveznice: http://drzavnamatura.hr/karijerno-savjetovanje/.

Na karijernim savjetovanjima budući studenti saznat će, primjerice, kakvi su im izgledi za upis pojedinog fakulteta i što ih sve čeka na ispitu državne mature i na što moraju obratiti posebnu pozornost. Stručnjaci Otvorenog učilišta Algebra prate ovaj proces i rezultate državne mature posljednjih nekoliko godina i rado će s maturantima podijeliti korisne savjete za pravovremenu pripremu za ovaj važan ispit i njegovo bezbolno polaganje. Zahvaljujući svakodnevnom praćenju tržišta rada Algebra, MojPosao i EduCentar maturantima će tijekom ovih događanja također prenijeti aktualne informacije o tome koja se zanimanja najviše traže na hrvatskom i europskom tržištu rada te koje se vještine smatraju poželjnima za studij na pojedinom fakultetu.

- Maturantima želimo omogućiti što raniji pristup informacijama o tome što ih čeka na kraju školske godine koja je upravo krenula. Nema razloga za strah i stres oko državne mature ako se za nju pripremaju savjesno i na dobar način, te ako su svjesni svega što ih očekuje na samoj maturi i tijekom upisa na fakultet. No, želimo ih posebno osvijestiti da odabir fakulteta zapravo u velikoj mjeri predstavlja i odabir daljnje karijere, odnosno da može utjecati na mogućnosti zapošljavanja. Koliko se koja zanimanja traže, kako se najlakše zaposliti i kako će se razvijati tržište rada u idućim godinama – sve se ove informacije mogu negdje pronaći, no maturanti koji su ranijih godina bili na našim karijernim savjetovanjima kažu kako su im informacije najkorisnije kada im ih ovako prezentiramo na jednom mjestu - rekla je dr. sc. Maja Brkljačić, voditeljica programa za mlade u Otvorenom učilištu Algebra. M.Režić