Sport
EUROPA U GRADSKOM VRTU

Slavonci vodili 3:0 pa izgubili nakon drame
Objavljeno 11. listopada, 2017.

Stolnotenisači Vodovod Osijeka nakon dugo godina vratili su se na euroscenu, no ovaj put ne nastupaju pod imenom svoga kluba nego kao Regija Slavonije i Baranje. Naime, “vodeni” Vjekoslav Zovko i Mario Banek, pojačani dvojicom igrača iz slavonskobrodske Obrtničke škole Dominikom Zeljkom i Josipom Arbanasom, u Europi su - momčad Regije Istok, odnosno Slavonije i Baranje.

No, Slavoncima za sada ne ide baš najbolje. Na startu Srednjoeuropske lige poraženi su u Ljubljani od U-21 reprezentacije Slovenije sa 6:0, dok su sinoć u osječkoj dvorani Gradski vrt izgubili od slovačkog Vydranya, koji je i aktualni pobjednik tog natjecanja, sa 6:3. Međutim, kombinacija Vodovod Osijek/Obrtnička škola u Gradskom vrtu ostavila je mnogo bolji dojam nego u Sloveniji. Da su se loptica-dvije okrenule na njihovu stranu mogli su upisati i prvu pobjedu u Srednjoeuropskoj ligi.

Domaćin je idelano otvorio meč. Par Zovko/Banek dobio je par, zatim su obojica bili uspješni u singlu i Regija Slavonije i Baranje povela je 3:0. Nakon toga, nažalost, kola su krenula nizbrdo. Nervozni Zovko izgubio je od Peka, poraze su upisali i Banek i Zeljko, te se Vydrany vratio na 3:3. U nastavku su Slavonci igrali dobar stolni tenis, ali nedostajalo je sreće da bodovi ostanu u Osijeku. Arbanas je sjajno parirao Peku, ali je u drami od pet setova ipak poražen. Još neizvjesniji i zanimljiviji meč odigrali su Zovko i Lelkeš. Slovak je imao 2:0 u setovima, prvi osječki stolnoteniski reket vratio se na 2:2, potom poveo u petom setu, ali je gostujući igrač sve okrenuo na svoju stranu i zabilježio pobjedu koja je Slovacima otvorila put do ukupnog trijumfa. Na kraju je posao završio Musko i nakon ukupno tri sata sjajnog ping-ponga bodovi su otišli Vydranyju.

Slavonski stolnotenisači u velikoj dvorani Gradskog vrta nisu uspjeli prirediti iznenađenje, ali igrom nisu razočarali, i ako nastave s ovakvim izdanjima stići će i neka europska pobjeda.

Ivana LIOVIĆ
Regija Slavonije              3
Vydrany                         6

Zovko/Banek - Lelkeš/Musko 3:2; Banek - Musko 3:1; Zovko - Peko 3:0; Zeljko - Lelkeš 0:3; Zovko - Musko 0:3; Banek - Lelkeš 0:3; Arbanas - Peko 2:3; Zovko - Lelkeš 2:3; Arbanas - Musko 0:3

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike